TW
0

Finals i principis d'any marquen les èpoques per excel·lència per a recomanar llibres, música i pel·lícules de cinema. És hora de fer llistes. Els més venuts, els més regalats, els més llegits, els films que han fet més caixa, els que han guanyat més premis...

Internet està plena de blocs i portals webs que pengen nombroses llistes d'èxits. Les comunitats de lectors que es reuneixen al voltant de les capçaleres nacionals més importants solen ser de les més visitades, però no hem de perdre de vista la tasca que desenvolupen les pàgines -en el cas que ens ocupa literàries- que es mantenen actives tot l'any.

"Els llibres tenen els mateixos enemics que l'home: el foc, la humitat, els animals, el temps i el seu propi contingut". Amb aquesta cita de Paul Valéry, el web de lletres que us proposem aquest diumenge.www.novelasrecomendadas.comté de bo que els títols que anuncia són votats pels propis lectors refent constantment un llistat molt dinàmic i distribuït per gèneres: ciència ficció, novel·la negra, història, aventura, humor, intriga, terror, policíaca...

A més ofereix la disposició d'obres pel nom de l'autor; i una sèrie de monogràfics tan interessants com el del dedicat al mestre Paul Auster.

Comentaris directes
Els comentaris directes dels internautes són també de gran ajuda a l'hora de decidir-se per un o altre títol. Sub classificacions com el llibre més vist o el més valorat pel públic són un valor afegit a l'hora de la tria.

Cada obra és analitzada amb punts positius o negatius. La sinopsi de cada història és sols un indicador doncs els usuaris tenen bastant en compte la opinió "d'un igual": un altre lector com ells.