TW
0

La setmana passada, a la sala de Sa Nostra de Maó, ens vam afegir a la visita que la classe dels cavalls, P5 del CP Antoni Juan, va fer a l'exposició vivencial de "La Mar i en Pop", un projecte que va néixer l'any 2005 fruit de la implicació de quasi quaranta persones, i que després de recórrer Mallorca, Eivissa i Formentera, torna a Menorca on té els orígens.

El projecte, coordinat per Sia Pons, compta amb l'art dels dibuixos de Zaca, de l'animació de Germán Campos, dels poemes de Ponç Pons, de la música de Cris Juanico... esforços aplegats per treure a la llum una proposta que està essent un èxit i que té com a missatge de fons, la necessitat de cuidar del mar, de mantenir-lo net.

En Pop és un personatge que tot d'una enganxa, tal com els seus amics, na Tuga i na Vina. Els fillets i les filletes, de la mà de Nat Serrano qui els va guiar durant la visita, van mirar amb molta atenció la pel·lícula de dibuixos que completa l'experiència, però quan més van xalar va ser submergits en un escenari de fons marí, on la brutícia s'escampa i cal arreplegar-la entre tots.

Amb en Pop, els infants d'entre 3 i 7 anys es solidaritzen amb el problema que representen les deixalles i els fems que van a parar a la mar. En Pop, na Vina i na Tuga, s'encarreguen de fer-nos saber, que som els humans els responsables de la contaminació.

Més de 14.000 infants han visitat l'exposició des de l'any 2005. L'experiència continua, la propera parada, Ciutadella.