TW
0

Porta bandera suïssa i està fent la volta al món amb la finalitat de fomentar l'ús d'energies renovables. És el vaixell "Tûranor PlanetSolar", un catamarà de 31 metres d'eslora i 15 de màniga, amb 500 metres quadrats damunt coberta de plaques fotovoltàiques que li proporcionen tota l'energia necessària; des dels motors, passant pels ordinadors o la calefacció, tots els elements de la nau funcionen amb l'electricitat que genera la llum del Sol.

A dia d'avui, és el vaixell més gran del món impulsat per energia solar, i haurà recorregut en arribar a la fi del seu viatge, la Mediterrània occidental, l'oceà Atlàntic, el Canal de Panamà, l'Oceà Pacífic, l'oceà Índic i el Canal de Suez. Ara mateix es troba a les illes Galápagos, i la intenció és arribar als ports més importants de la geografia mundial, tals com el de Miami, Cancun, Brisbane, Hong Kong, Shangai o Singapur, on els integrants d'aquesta aventura faran xerrades i accions de conscienciació social.

Deia Raphaël Domjan, líder de l'expedició i dissenyador del projecte, que "el nostre principal propòsit és mostrar al món que avui, i no demà, tenim la tecnologia i l'energia per fer canviar les coses".

L'origen del nom "Tûranor PlanetSolar" el trobam en el llenguatge èlfic de la novel·la "El Senyor dels Anells". Va partir de Mónaco el passat mes de setembre i té previst recórrer 50.000 quilòmetres fins a mitjans de 2012.