TW
0

El passat divendres 28 de gener, els alumnes i professors del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella vam celebrar la jornada de la Pau i la No Violència. Degut al mal temps els alumnes i professors de l'escoleta de Joguina no van poder assistir tal i com feien cada any, però tot i així sabem que van compartir amb nosaltres d'una manera o altra un sentiment comú: la No Violència i Pau.

Així doncs, tots junts vam cantar les cançons de la Pau que tant i tant havíem assajat i al so de les notes musicals vam poder expressar el que sentíem i els missatges que volíem transmetre.

Un dels objectius primordials d'aquest acte era recordar el missatge de Jesús de Natzaret i de Santa Mª Rosa Molas per tal de donar a conèixer quins van ser els seus compromisos per la Pau. Així doncs, els encarregats de difondre-ho van ser els alumnes de tercer d'ESO llegint una lectura de l'Evangeli, i un testimoni de la nostra fundadora.

Seguidament, els alumnes de tercer cicle de Primària van elaborar i presentar diferents pòsters de "fulles seques i verdes" en els quals cadascú va poder expressar el significat de Pau per a ells. Per altra banda, els més petits de l'escola van posar el seu granet d'arena contant-nos un conte sobre els valors pacífics.

En arribar el torn dels alumnes de quart d'ESO aquests ens van explicar la seva experiència viscuda en el nostre col·legi compartint amb tots nosaltres, quins valors han adquirit durant tots aquests anys i com cadascú pot posar de la seva part per construir un món millor.

Els alumnes de primer d'E.S.O van voler llegir un decàleg per manifestar els valors de la Pau a l'escola i entre nosaltres.

Finalment, els alumnes de segon cicle ens van cantar una cançó animant-nos a participar-hi per tancar aquest acte de la manera més alegre i harmoniosa possible.

No volem acabar aquest escrit sense abans recordar que entre tota la comunitat educativa vam recollir més de cent telèfons mòbils per poder apadrinar el major nombre de ximpanzés de la fundació "Chimpamigos; por la selva, Movilízate".