TW
0

Dia 15 de febrer es compleix la data límit d'inscripció, i és que els propers divendres 18 i dissabte 19, tindran lloc al recinte firal de Maó les VI Jornades d'Educació Infantil de Menorca, una cita que de moment ha doblat la previsió de convocatòria, obligant els organitzadors a canviar l'escenari, que en un principi havia de ser la Sala Multifuncional des Mercadal.

La cita, que convoca no només professionals de l'educació sinó totes aquelles persones interessades, per exemple de l'àmbit de la salut, presenta un programa força interessant, i és que es comptarà amb la presència d'una figura referent en la psicomotricitat, l'especialista Bernat Aucouturier, president fundador de l'Associació Europea d'escoles de Formació per a la Pràctica Psicomotriu (ASEFOP).

Així, després del lliurament de material que tindrà lloc per començar, tindrà lloc la presentació de les Jornades a càrrec del conseller de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut del Consell insular, Joan Lluís Torres, del president del Consell Escolar de Menorca, Amador Alzina i del director de l'Equip d'Atenció Primarenca, Vicenç Arnaiz.

Serà Carmen Maestro, presidenta del Consell Escolar de l'Estat, qui a continuació impartirà la conferència que duu per títol "La importància de les polítiques d'infància per a l'èxit de tots i per a la cohesió social".

Tot seguit, encara divendres, Bernat Aucouturier parlarà sobre "L'originalitat de l'infant i el respecte dels professionals de la infància a aquesta originalitat".

El dia següent començarà amb experiències i comunicacions per part de les persones assistents, que s'hauran de referir necessàriament a la pràctica i experiències educatives relacionades amb la psicomotricitat.

Després, li tornarà a tocar el torn a l'especialista en psicomotricitat. Aucouturier parlarà sobre "El joc simbòlic de reassegurances profundes", incloent un audiovisual sobre els objectius de la pràctica psicomotriu educativa i preventiva.

Aquestes jornades, formen part del Programa Anual del CEP de Menorca i estan reconegudes amb un crèdit de formació.