TW
0

A la classe de 3r B de Primària de Calós estem treballant en un projecte sobre la nutrició. Per ampliar coneixements i desvetllar dubtes i mites sobre l'alimentació, vam convidar al doctor Xavi Pons, director metge de la Clínica Menorca, a l'escola a través d'una carta i per via E-mail, per fer-li una entrevista. El qual, molt amablement va acceptar la nostra invitació.

L'entrevista es va fer el passat dimecres dia 2 de març a l'aula de 3r B de l'escola, on el doctor Xavi Pons va contestar totes les preguntes que noltros havíem preparat prèviament. Va ben explicar tot el que li demanàvem ampliant així els nostres coneixements, i sobretot, ens va aclarir tots els dubtes que teníem.

Tots vam estar molt atents a les seves explicacions i afirmacions, com per exemple, "s'ha de menjar de tot un poc ens agradi o no". Ens va animar a que s'ha de provar i menjar de tot, siguin aliments que ens agradin molt o gens, no es val dir no m'agrada i així ja no en menjo.

"S'ha de menjar fruita i verdura cada dia". I sobretot variada, no s'ha de menjar sempre el mateix tipus de fruita i verdura, perquè totes tenen les seves pròpies vitamines i són necessàries, (ex: el plàtan que ens dona energia, la taronja vitamina C...).

"Si de ben petits ens acostumem a tenir bons hàbits (d'higiene, d'alimentació, d'exercici físic) serà més fàcil mantenir-los d'adult i així dur una vida saludable"

"Si mengem bé, variat i equilibrat podem prevenir malalties posteriors relacionades amb l'alimentació, colesterol, obesitat…"

Durant tota l'entrevista el doctor es va mostrar molt interessat i implicat amb el que li demanàvem i al final ens va donar un bons consells:

Menjar de tot un poc i no abusar del que més ens agrada.

Beure molta aigua i no sucs ensucrats, sobretot com a substitut de la fruita.

Menjar segons la gana que tenim.

Menjar fruita i verdura cada dia.

Fer exercici físic habitualment i descansar el suficient. Tot açò per dur una vida saludable.

Per acabar ens agradaria transmetre les sensacions que vam experimentar:

Motivats: Ja que ens va agradar molt poder ampliar conceptes del projecte.

Expectants: Pel fet de conèixer un doctor en una situació en que no hi estem acostumats.

Embadalits: Per poder-lo tenir a l'aula per a nosaltres tots sols i a banda d'aprendre, ja que ho explicava molt bé, també el vam poder conèixer un poc com era ell en persona.

Nerviosos: Per haver de fer-li noltros les preguntes i agafar anotacions.

Emocionats: Perquè és una experiència única, no ve cada dia a l'escola un doctor a explicar-nos coses del nostre interès.

I sobretot excitats: Perquè érem noltros que fèiem de periodistes, entrevistant per aprendre més.

Va ser genial!