TW
0

Amb motiu del dia de Sant Jordi, a l'escola hem decidit treballar unes rondalles, llegendes... per celebrar tal dia. Noltros, juntament amb els alumnes de 6è hem triat sa Llegenda de sa Cova d'en Xoroi.

Primer de tot na Vero (tutora de 1r) ens va contar sa llegenda i ens va agradar molt, així que una vegada vam sebre tot el que li va passar a en Xoroi vam decidir plasmar-ho en il·lustracions, les quals després vam emprar per contar la llegenda als nostres companys de 6è. A part d'això, en Nico, es nostre mestre de música, ens va ensenyar sa cançó de Xoroi, ens la sabem molt bé i fins i tot hem convidat na Joana Pons que véngui a s'escola a cantar-la amb noltros.

Com que ja sabíem moltes coses d'en Xoroi, vam decidir anar a sa cova, lloc on es desenvolupa sa llegenda, així que divendres 15 d'abril vam partir cap allà. Va ser impressionant, vam inspeccionar tots els racons de la cova, vam poder veure els amagatalls que tenia en Xoroi, ses bales que van disparar els pagesos quan el van trobar allà dins amagat... També vam estar una estona en silenci i vam poder sentir els crits mentre ses ones xocaven contra es penya-segat i fins i tot vam trobar un mocador que havia perdut en Xoroi abans de tirar-se; no ens ho podíem creure tot el que vèiem.

A part d'això, a l'escola ens hem ajuntat amb els alumnes de 6è i els hi hem contat la llegenda d'en Xoroi emprant ses imatges que vam crear i després els de 6è ens han representat sa llegenda amb una petita obra de teatre. A continuació i tal com havíem dit, na Joana Pons ha format part del públic i en acabar ses actuacions per part dels alumnes, tots junts hem cantat sa cançó de Xoroi.