TW
0

Onze temes i una veu alçada contra el sistema. L'Infant Terrible torna a la palestra amb el seu projecte més reivindicatiu. Si en el seu debut discogràfic, "Terra Prima", musicaren la realitat menorquina, ara van més enllà i s'inspiren en els problemes socials –com diria aquell–, del "món mundial". En definitiva, els que més els preocupen. "Un diumenge qualsevol" és el títol del segon treball del grup de Ferreries. Noves lletres i nous membres enceten un camí que parla de la violència de gènere, la intoxicació de la premsa, la repressió policial o els conflictes d'Orient Mitjà, entre d'altres.

http://www.infantterrible.cat/http://www.facebook.com/linfant.ferrerieshttp://www.myspace.com/infanterrible

"Aquest disc és el reflex del que pot estar succeint un diumenge qualsevol, mentre nosaltres som a Occident –dintre de la nostra comoditat i benestar–, a qualsevol altre lloc del món", explica Xavier Martí, baix i ànima de la formació. "En aquesta ocasió jo mateix he composat les lletres i la música, per la qual cosa crec que és un treball més arriscat i personal que l'anterior", senyala.

Martí comparteix escenari amb Lluís Piris (bateria), Pere Marí (guitarra), i les dues noves incorporacions: David Rotger (guitarra) i Marga Sintes (veu) que supleixen a Joan Capó i Maria Marquès, respectivament.

Com a novetat sonora, l'Infant Terrible ha apostat per una secció de vents amb Litus Arguimbau (saxo), Josep Rotger (trompeta) i Héctor García (trombó); i amb Marcel Gener al piano. "Això ens dóna moltes més possibilitats a nivell estilístic, el grup sembla més contundent i ens aporta més presència", diu Martí. Tot plegat conforma el so Infant Terrible. Cançons d'autor en català amb un ritme a cavall entre el rock i el reggae. Un directe potent i molt més ric que tindrà com a tarja de presentació el single que dóna títol a l'àlbum, "Un diumenge qualsevol". A més d'altres temes com la versió del grup menorquí dels noranta Fora Fulla, "S'inútil recerca", del poeta Gumersind Riera; o la primera de les cançons composades per Infant Terrible, "Encantador de serps", que rescaten dels seus inicis.

El treball començà a gestar-se durant el segon semestre de 2010. L'enregistrament esdevingué a principis d'any i actualment es troba en procés de masterització. "Un diumenge qualsevol" serà al mercat d'aquí tres setmanes. El dissenyador gràfic Albert Mir, al que al grup li agrada definir "com un membre més", és l'autor de la portada. A més és l'encarregat de la producció i projecció dels muntatges audiovisuals que acompanyaran cada actuació en directe de la formació. Mir dirigirà el nou videoclip del senzill "Un diumenge qualsevol", com ja ho va fer amb "L'Hamburgès", del primer disc "Terra Prima".

L'Infant Terrible ha comptat amb les col·laboracions de Pedro Sánchez (veu); Dani Rodríguez (percussió); Maria Marquès (veu); Laura Cueto (veu); Pere Moll, Aina Sempere, Llorenç Carreras i Pau Cardona (cors); Laura Coll, Lídia Marquès i Hannah Coll (flautes); Leonmanso (veu); Guel Pons (veu); i Damià Rotger (saxo tenor).

La presentació de "Un diumenge qualsevol" tindrà lloc el proper 8 de juliol a la tercera edició del festival Ferreries Rock. A més, la banda té previst girar el dia 6 d'agost al CER de l'Escala (Costa Brava); i a Palma, també durant l'agost, però encara sense data per confirmar.