TW
0

En un món on, fins i tot, la NASA ha de tancar, està clar que tornem ?o hem de tornar? als orígens, com a idea d'una mare terra que ens beneficia i ens ofereix una font de salut. Ens podem conformar, o canviar i viure dels nostres recursos". Que la darrera exposició de Pacífic Camps a la galeria Vidrart de Ciutadella giri al voltant del paisatge no és casualitat. El pintor l'investiga i obre els seus llenços de tela damunt fusta a una naturalesa enyorada que, espera, reaparegui amb força.


Més de seixanta obres composen la proposta "El país d'or i argent". Acrílics amb els que Pacífic Camps fa una crida a la reflexió social. "Hi ha paisatges que produeixen un efecte negatiu, com l'especulació urbanística; i d'altres que afavoreixen el nostre estat físic i psíquic", explica. El pintor ciutadellenc aposta per l'harmonia d'atmosferes que emanen tranquil·litat i, sobretot, una manera de viure sense fer malbé el medi. La de Pacífic és una crida que mira molt més enllà de l'ecologisme. "Més que cuidar el paisatge, hem de saber ordenar-lo", afirma mentre lamenta la "clonació" d'urbanitzacions i de promocions "fantasma" al llarg del nostre territori. "La ciutadania hauria de formar part activa a l'hora de planificar-lo i mimar el paisatge de proximitat".

L'autor recupera la simbologia de l'or per a dotar l'obra d'una lluminositat especial. "Els paisatges que tenim ens enriqueixen l'esperit i la ment", incideix. Els seus combinen la imaginació amb la natura menorquina. Es Pinaret a Ciutadella, com a escenari més proper; el Camí de Cavalls o els fars de l'Illa com a paisatge etnològic. Imatges idíl·liques o silencioses que conviden a la meditació. A cercar el per què d'una alteració ferotge del medi. La col·lecció romandrà oberta fins el proper 12 d'agost.