TW
0

La Coral de Sant Antoni de Maó torna la visita al Cor de la Universitat de Girona. Ambdues formacions impulsen un intercanvi musical que s'inicià el passat mes de març amb una doble actuació del grup català de cantaires a l'Illa. Així, està previst que la coral menorquina -presidida per Joan Llull- viatgi aquest divendres a Girona per oferir dissabte un concert a l'Auditori de la Casa de Cultura de la ciutat.

Per a l'ocasió, la seva directora, Merxe Orfila, ha escollit un atractiu repertori composat per una primera part d'obres sacres i una segona centrada en la música profana. "Obrirem el programa amb Cantate Domino de Nancy Hill Cobb, on només participen les dones de la coral", senyala. Una composició que comptarà amb la col·laboració especial de la solista Maria Àngels Bagur, i sota l'acompanyament al piano de la pròpia Merxe Orfila. Bagur també sumarà la seva veu en la interpretació de la cançó popular "Duerme negrito", de Atahualpa Yupanqui.

En la primera part, de caire religiós, s'inclouen altres peces com l' "Ave María" rus "Bogoroditze Devo"; "Eli! Eli!", de Bardos; l "Ave María", de Javier Busto; "Ubi Caritas", de M. Duruflé; i tres obres de Schubert.

La segona part, protagonitzada per la música profana, acollirà temes com "Irish Blessing", "Esta Tierra", de Busto; "Duerme negrito"; "Ton pare no té nas", arranjada per Baltasar Bibiloni i com a representació popular balear; i una mostra de glosat menorquí, composat per Orfila. "També oferirem alguna obra conjunta però encara ho hem d'acabar de determinar amb el director del cor gironí, Joan de la Creu Godoy", apunta.

"El proper gener la nostra coral complirà 33 anys", explica Joan Llull qui mostra la seva satisfacció perquè la formació de Sant Antoni -fundada un 17 de gener de 1979- hagi incorporat noves veus. "Poc a poc ens anem renovant", diu. Actualment compta amb una trentena de cantaires. En aquest sentit, la seva directora-al capdavant a partir dels setze anys de vida de la formació, com a relleu de Tolo Llompart- destaca que la coral és conformada per gent de "tot tipus social, que van des dels vint i pocs anys fins als seixanta".

Els cantaires assagen, per norma general, un dia per setmana al l'espai que els cedeix l'església de Santa Maria de Maó. "Hi estem molt agraïts, doncs no disposem de local propi", afirma Llull. Rere la seva actuació a Girona, a partir de les 19 hores, els cantaires menorquins començaran a preparar el repertori amb el que participaran a la trobada de corals de Nadal que organitza Santa Maria.

L'agermanament musical entre la ciutat de la catalana i l'Illa ve reforçat per la implicació al cor gironí de tres estudiants menorquins: Albert Vidal, Héctor Pons i Fernando Cano.