Assistència. El temple estava quasi bé ple de gent desitjosa d’escoltar la música dels dos grups locals. - Javier

TW
0

Entre les activitats programades en motiu de les Festes de Nadal, el dia 17 a l'Església de Santa Eulàlia, que va enregistrar una entrada quasi completa, va tenir lloc un concert amb la participació del grup local Eva Sons i el cor també local Som Gospel.

Eva Sons i el seu conjunt, una formació ben ajustada i amb un so ben definit i afinat, van interpretar algunes cançons del seu repertori, entre elles, temes originals de la pròpia cantautora i cançons populars del nostre patrimoni folklòric, que sempre agraden al públic, que fins i tot s'anima, en algunes ocasions, a seguir-les cantant.

El Grup de Gospel està format per una trentena de cantaires, la majoria veus femenines, i s'han caracteritzat per aquest tipus de música, un estil que sorgeix dels EUA, que es derivada del jazz i és elaborada, en un principi, pels col·lectius negres que seguint una corrent de renovació constant a Nord Amèrica, crearen nous ritmes i sons amb avenços i variants però amb fidelitat envers les seves arrels jazzístiques. El gospel té una sonoritat moderada i canta a l'amor, la pau, l'harmonia, una mena d'himnes a les cultures de tipus místic i amb un compromís social.

La directora Anna Ilari, va pronunciar unes paraules de salutació i va dir que malgrat el cor cultiva l'estil gospel, una música d'esperit religiós i d'una sonoritat refinada, en la present ocasió, donat que estem ja en vespres de Nadal, s'incorporarien algunes nadales en el repertori. Efectivament s'oferiren temes nadalencs, com ara el famós "Cant dels Ocells" a dues veus solistes i cor, i altres nadales.

El públic va demostrar haver-s'ho passat molt bé, ja que va ovacionar animadament els dos conjunts.