TW
0

Rodo Gener (Ciutadella, 1973) repeteix com a millor actor de les Balears. L'intèrpret ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Escènica, un reconeixement que li arriba per segon cop i any consecutiu.

El 2010 fou enaltit pel seu paper al front del muntatge "El Solitari Oest"; i enguany Gener s'ha enduit el guardó per la participació a l'obra "Algú que miri per a mi", una coproducció de la companyia La Fornal i Dramatúrgia 2000.

Aquests premis són concedits, mitjançant la revista "FanTeatre", amb un jurat format per professionals de la crítica i de la gestió escènica, i consensuat pels responsables tècnics dels departaments culturals de diferents institucions organitzadores i de l'equip de direcció de "FanTeatre".

La gala es va celebrar el passat dilluns al Teatre Principal de Palma i fou televisada en directe per IB3. Com a lliuraments destacats s'atorgaren el Premi Escènica d'Honor 2011 al Teatre Principal de Maó; el Premi Escènica d'Honor 2011 a Pedro Cañestro d'Eivissa; i el Premi Escènica d'Honor 2011 (pòstum), a Alexandre Ballester (sa Pobla, 1933-2011). Es dóna la casualitat que Rodo Gener també estava nominat per la seva interpretació a "La marató", una altra de les obres més premiades.

A l'altra cara de la moneda, la companyia menorquina "Vuelta y vuelta" finalment no va aconseguir el guardó en l'apartat de dansa. Així i tot, el ballarí Joan Taltavull i la seva germana Carme oferiren el millor exponent de la disciplina amb una actuació en directe durant la gala.