TW
0

Aplegam Meridian Project pocs dies abans del concert-presentació del seu àlbum debut, "Alquímia". Culturàlia entra al local d'assaig d'una formació que aposta per les noves tendències en tecnologia de producció musical. Una fusió entre sons acústics i electrònics mai vista a Menorca. És el plaer de la qualitat per la qualitat. Sense presses i a consciència.

Fa dos anys que Toni Ocaña (compositor i teclats) i Pau Pons (guitarres) crearen un grup amb un estil poc comú a l'Illa. El resultat és un treball amb dotze temes propis amb tints de new age i pop rock. "Vaig introduir Pons al món de la gravació a través dels ordinadors, i a mida que descobríem conceptes se'ns ampliava el ventall de possibilitats musicals", explica Ocaña.

Sabedor de que la proposta no té una sortida massiva a Menorca, el músic mou el projecte més enllà. "Estic contactant amb diferents festivals o altres professionals del sector a la Península. Lògicament volem que després de tant esforç la cosa no quedi aquí", diu. Amb el temps, Ocaña i Pons ampliaren la família Meridian Project. "Hem anat a cercar un perfil determinat de músic, tenim molta sort de comptar amb aquest equip, cadascun en el seu terreny aporten el millor de la seva experiència. Tots estem implicats al cent per cent".

Així, es sumen a la formació Eva Pons (veu); Joan Salord (bateria); Lluís García (baix) i Iban Palanques (didgeridoo, instruments ètnics i veus); comptant també amb la col·laboració de Miquel Plana (veu i harmònica, al tema "Slidin' on the blue line"). Les lletres tracten en general sobre la capacitat de superació, tant emocional com espiritual, a la vegada que fan un recorregut, com un viatge sonor, per diferents músiques i sons del planeta a través dels instruments ètnics i electrònics.

Versàtil en la manera d'escoltar música, Ocaña reconeix que li meravellen des de les composicions més clàssiques fins a l'àmbit més experimental. El "Tubular Bells" de Mike Olfield o el projecte de l'escocès Paul Mounsey són registres que, personalment, l'han marcat, si bé en tot moment lloa la tasca de la feina en directe de Pau Pons, que qualifica d'"insuperable".

Meridian Project es donarà a conèixer el proper dia 9, a les 21.30 hores, a un concert que tindrà lloc al Casino 17 de Gener. El nivell musical del nou grup ha merescut que Joventuts Musicals de Ciutadella els apadrini. "El suport de JJMM és d'agrair, el proper estiu programarem un parell de concerts més a l'Illa", subratlla Ocaña.

Parla el compositor de com han descobert un nou registre vocal per a Eva Pons. "La triarem per la seva esplèndida veu, però és curiós com hi ha gent que en escoltar-la al disc es sorprèn que sigui ella. No la reconeixen. Meridian Project ens ha permet créixer a tots".