TW
0

L'entusiasme dels darrers mesos de les ballarines de l'Escola de Dansa de Ferreries té un nom propi: "Caramel, va succeir a Menorca". Aquest és el títol del nou gran muntatge que prepara el centre que dirigeix Carmen Estela Fernández. Rere l'èxit de "Peter Pan", les alumnes tornen al Teatre Principal de Maó amb una adaptació d'un conte veneçolà. L'aventura d'un caramel que recorre l'Illa a la recerca d'un lloc on estar i no fondre's.

"És una història que vaig portar als escenaris als anys 80 i que ara he decidit rescatar de la memòria per fer-ne una versió amb Menorca com a rere fons", explica Carmen Estela. En aquest sentit, l'espectacle es concep com un relat ballat per a tota la família on tindrà lloc un "pas de deux" en col·laboració amb el ballarí professional Valerio Polverari (Roma, 1992) que es traslladarà a Ferreries el proper dia 29. "Els assajos estan molt avançats i totes les coreografies estan llestes, ara del que es tracta és de polir detalls", comenta la directora qui subratlla el fet de aquesta serà la primera ocasió en què les alumnes intervenguin en un "pas de deux". "Valerio és un excel·lent partner (parella), és pacient i sap moure a les ballarines", afegeix.

VALERIO POLVERARI (Roma, 1992)
D'intensa trajectòria, el 2008 fou admès
a la Escuela de Teatro de la Ópera,
el 2009 a la Academia Nacional de Danza
i, a finals de 2011, estudià a l'escola Rambert
de ballet i dansa contemporània de Londres

La sinopsi gira a voltant d'una àvia -que serà interpretada per Luz Gutiérrez- que cada capvespre fa caramels per regalar-li als fillets a la sortida de l'escola. Els caramels de sucre vesteixen els vestits típics menorquins. Un d'ells aconsegueix escapar i comença a viatjar per tota l'Illa. Les referències al paisatge de Menorca són clares i apareixen a l'escenografia en format de pel·lícula. La música de Txaikovsky o de Dvorak, entre d'altres, conformen la banda sonora de "Caramel", a qui les seves peripècies el duen fins al Barranc d'Algendar.

D'intensa trajectòria, Polverari fou admès el 2008 a la Escuela de Teatro de la Ópera, el 2009 a la Academia Nacional de Danza i el 2011 estudià a l'escola Rambert de ballet i dansa contemporània de Londres. Fa un any i mig, interpretà al solista de "Carmen" amb la companyia de l'Opera Nazionale Danza, realitzat per Tuccio Rigano. Disposa de varis guardons per les seves coreografies.

Enguany l'Escola de Dansa de Ferreries compta amb 120 alumnes, que seran damunt l'escenari del Teatre Principal el dia de l'estrena: 31 de març a les 20.30 hores, i l'1 d'abril a les 18.30.