TW
0

Rere l'estrena de la temporada amb l'antiga Grècia i el futur de Bernardo Souvirón, Talleres Islados continua dia 28 el seu nou calendari, i ho fa sota l'objectiu fotogràfic de Vari Caramés.
Sensibilitzar la mirada davant el silenci, el més petit, el que ocorre aquí i ara, allò que és capaç de generar la narració misteriosa i subjectiva i convertir-nos en un mirall particular del món que ens envolta. Aquest és un taller dirigit a fotògrafs i a amants de la fotografia. Un taller on compartir diferents enfocaments entre tots els assistents i sortir a descobrir l'entorn de Binissaida.

Des de Talleres Islados senyalen que Caramés "sembla que manté un pacte amb la seva càmera perquè tots dos tinguin la seva part de visió. En la majoria de les seves fotografies és aquesta mirada sense transcurs la finestra per on trèiem el cap a un món que només la fotografia ens permet veure". En el seu cas mostra allò "que ens és invisible: el recorregut de les estrelles o d'una llum en la nit, un banyista en ple salt, un fantasma amb prou feines esbossat baixant unes escales o un desenfoc, per exemple". L'estada a l'Illa de l'autor es perllongarà durant tot el pont de primer de maig.

El dibuix d'America Sánchez visitarà Menorca entre el 17 i el 20 de maig. Alliberar els llenguatges propis, recuperar la sorpresa i propiciar la lentitud, l'atzar, l'espontaneïtat, la ingenuïtat i abolir definitivament l'estrenyiment visual. El mestre guiarà als participants per la comunicació gràfica experta en esborrar la línia que va des del camp mental fins a l'orgànic, del pensament al traç. Un taller que, sota el títol "Visió alliberadora", va dirigit a tots aquells que creuen que saben dibuixar, als que creuen que no en saben i als que desitgen purgar hàbits i rutines.

Talleres Islados compta amb les últimes places per als cursos del dramaturg Albert Boadella (del 7 al 10 de juny) i de l'escriptor Juan José Millás (del 5 al 8 de juliol).