TW
0

Al voltant d'una seixantena d'obres opten a la XXXI edició del premi literari Francesc d'Albranca. La popular convocatòria, organitzada per l'ajuntament de Ferreries, estableix cinc modalitats: per a tercer cicle de Primària; per a primer cicle d'ESO; per a segon cicle d'ESO; per a participants d'entre 16 a 18 anys; i per a majors de 18 anys. Les primeres tres són de caràcter local, i les dues darreres d'àmbit insular.

El Consistori valora l'interès de tots els creadors que s'han sumat al concurs, així com l'expressió escrita en la nostra llengua. Miquel Àngel Maria fou el guanyador de l'edició passada, en la categoria absoluta, amb el relat "Silenci".

El veredicte del jurat i la proclamació dels guardonats es farà públic el proper diumenge 22 a la sala de plens de l'ajuntament. Un acte en què els guanyadors i finalistes de 2011 llegiran les seves obres. Poc després tindrà lloc el lliurament dels premis de dibuix i fotografia que han d'il·lustrar el programa de Sant Bartomeu.

Els participants escolars de la present edició provenen dels centres Sant Francesc d'Assís, Castell de Santa Àgueda i de l'IES Biel Martí. Per a les tres primeres categories s'estableixen sis premis en material didàctic valorat en 75 euros cadascun, un per a cada curs escolar que hi pot participar. Per a la quarta modalitat, un premi en metàl·lic de 150 euros; i un altre de 450 euros per a la darrera. A totes les persones finalistes se'ls concedirà un diploma.

Festa del llibre
El jove fotògraf Joan Allés Marqués és l'autor de la imatge del programa amb un primer pla d'una primaveral rosella.

En relació a la celebració de Sant Jordi, Ferreries acollirà -com és habitual- diferents activitats com un intercanvi de llibres de segona mà al Casal de Joves, programat per dia 20; o la tradicional venda de publicacions al mercadet ubicat a la plaça Espanya, a càrrec de les llibreries del poble, i durant tota la jornada del dissabte 21.

El mateix dia s'ha previst la XIV Marató Fotogràfica de Ferreries organitzada pel Fotoclub f/Llum. La trobada serà a les 10 hores a la mateixa plaça Espanya. S'hi pot participar amb càmeres analògiques i digitals. El mateix emplaçament serà escenari del XVI Concurs de Dibuix d'Art's, organitzat per l'associació local Art's.

A més, es celebrarà una mostra d'activitats al Col·legi Sant Francesc d'Assís, una ballada pels carrers de Ferreries, una jornada de portes obertes per part del grup de patinatge, una concentració menorquina d'escacs i una vetllada amb torrada, organitzada per la Unitat de Pioners i Caravel·les de l'Agrupament Escolta de Sant Bartomeu.

Varietat artística
Fins el proper juny hi haurà presentacions de llibre com el d'Emi Armengol, "Una cadira buida"; o el de Toni Gómez. La fotografia i l'art també serà present amb l'exposició d'instantànies de la XIV Marató Fotogràfica de Ferreries, un taller de càmeres estenopeiques o una mostra "Varietat de creativitat" amb Maria Coll, Anne Birchall, Tina Pons i Nina Serra, entre d'altres. Així com la música, amb diferents audicions a càrrec dels alumnes de l'Ateneu Musical.

El teatre arribarà el juny amb la representació de "La Venganza de don Mendo", de l'Orfeón Mahonés i la Casa d'Andalusia.