menorca mao claustro carmen exposicion premi ciutat de mao de pintura i escultura obra ganadora el camino de sonia casero recoje rosser truyol janer amiga entrega elisa mus concejala de cultura

TW
0

L'artista Sonia Casero Lázaro ha guanyat el Premi Ciutat de Maó de Pintura i Escultura, amb el seu quadre «El camino», una obra que representa un camí rural.

El nom de la creació guanyadora es va saber anit, a l'acte de lliurament que es va fer a la sala d'exposicions del Claustre del Carme, on va quedar també inaugurada la mostra amb les obres que han participat al certamen.
En total, al concurs s'han presentat quinze obres, onze quadres i quatre escultures. Totes elles es disputaven un premi de 1.500 euros.

El jurat ha estat format per Cristina Andreu, Marc Jesús, Rafel Vidal, Antoni Arcas i Josep Portella, a més de la regidora de Cultura, Elisa Mus, i el representant de l'oposició Juan Carlos Mezquida. Després d'una primera deliberació es van seleccionar tres obres finalistes, l'escultura «Set», i les pintures «El camino» i «Maternitat». En la votació final, els dos quadres obtingueren 14 punts, mentre que «Set» en va tenir 8. Finalment, i davant de l'empat a punts existent, el jurat va decidir, per unanimitat, concedir el premi a l'obra de Casero, una jove d'Alcorcón que realitza unes obres amb un estil postimpressionista i fregant l'abstracte.

A l'acta en què es declara el vencedor del certamen, el jurat ha inclòs una sèrie de recomanacions de cara a la convocatòria de l'any que ve, com són incrementar els esforços per difondre més el concurs i poder ampliar el nombre d'obres presentades, i concedir dos premis diferenciats, i no un, per a les categories de pintura i escultura.