Durant el matí van ser molts els que van passar per Can Saura Miret | Josep Bagur Gomila

TW
3

Encara que només va ser per un dia, per fi, ahir, Can Saura Miret es va obrir al públic, després d'anys de tancament. Va ser gràcies a la jornada de portes obertes organitzades des de l'Ajuntament de Ciutadella, perquè tothom pogués conèixer com ha quedat aquest emblemàtic edifici després de les obres de rehabilitació que s'hi van fer.

Entitats ciutadanes com Moviment Actiu Ciutadellenc havien reclamat que es pogués veure aquest edifici, per tal de tenir més fonament a l'hora de parlar dels possibles usos d'aquestes instal·lacions.

Can Saura Miret va ser adquirit per l'Ajuntament l'any 2000, amb l'objectiu d'ubicar-hi un espai museístic, un centre cultural. La compra va costar 1,5 milions d'euros, i el projecte de recuperació de va suposar una inversió inicial de 2,8 milions. En total, uns 4,5 milions d'euros.

Ara, després de catorze anys, l'Ajuntament cerca possibles solucions per no haver de fer front als costos que suposaria la seva posada en funcionament, i tot i que no s'ha descartat l'ús cultural, tampoc es nega l'opció de cedir-ho perquè s'hi ubiquin dependències judicials.

Des del Moviment Actiu Ciutadellenc, Xavier Juaneda, explica que «a la subcomissió creada a l'Ajuntament s'analitzen les propostes», i reafirmà que el col·lectiu es decanta per donar un ús cultural a l'edifici. Tot i així, tenen clar que «s'ha de veure com es pot finançar».


Usos

La proposta del MAC és poder ubicar el museu de Ciutadella a la primera planta, i que s'habilitin espais per a les entitats ciutadanes i per a fer-hi activitats diverses, tant als pisos superiors com al patí.

Tal vegada per demostrar la versatilitat de l'edifici, durant tot el dia d'ahir es van fer nombroses activitats, i van ser moltes les persones que van passar per l'edifici. A banda de diverses visites guiades per les instal·lacions, s'hi va poder veure una exposició del Centre Municipal d'Arts Plàstiques, la Biblioteca Pública hi organitzà un conta contes, i l'Escola de Música i Dansa va oferir la representació d'un conte musicat i moments musicals amb els alumnes de piano. A més, el MAC organitzà diversos tallers i actuacions, i també hi va haver un recital de piano i una jam session.