TW
0

Diumenge que ve a partir de les 19 hores, el bar Nou acollirà la quarta actuació del Quartet Quatre, en la que serà la seva segona aparició en aquest local del centre de Maó. Serà amb un repertori de peces barroques, del bel canto i també amb algunes sarsueles.

Una de les seves components, Ana Gomila, explicava ahir que aquest concert arriba després d'haver tingut una «bona acollida» amb les primeres actuacions. «Tenim un públic petit, però que agraeix aquest repertori variat que oferim». I és que la formació formada per Montse Mercadal (mezzosoprano i piano), Toni Seguí (tenor), Pau Serra (baix) i la pròpia Ana Gomila (soprano) aposta per oferir «un poc de tot», i incloent la sarsuela, un gènere amb molta tradició i tirada a Menorca.


El concert

L'actuació inclou peces de Haendel com «Lascia ch'io pianga», de Mozart com «Madamina», «Die alte» o «In quegli anni in cui val poco», i de Donizetti com «I bevitori». A més, hi ha romances com «Carceleras» de la sarsuela «Las hijas del Zebedeo» de Ruperto Chapí, o «Despierta negro» i «No puede ser» de la «Tabernera del Puerto» de Sorozábal.

El concert alternarà intervencions en solitari dels artistes amb diferents duets, i acabarà amb el quartet interpretant «Round thy coasts» de Purcell.

Aquesta formació va néixer fa tot just un any, i reuneix tres alumnes avançats de l'Escola Municipal de Música de Maó, i la seva professora de cant i pianista Montse Mercadal.

El projecte va néixer arrel d'una proposta de l'Ateneu de Maó a Ana Gomila per oferir un recital líric. Va ser així com es van reunir els quatre membres del grup, i van actuar la passada primavera, fa tot just un any, al mateix Ateneu de Maó.

Gomila, Serra i Seguí ja fa uns anys que coincideixen al grup de lírica de l'Escola de Música, i tots han tingut un «progrés gradual», després d'haver-se iniciat, gairebé tots, cantant en corals.
Des de la seva formació, el Quartet Quatre ha fet dues actuacions més. La primera va tenir lloc al bar Nou, i la segona va ser al Casino de Sant Climent, un concert que va ser molt ben rebut pel públic, i que animà a continuar amb aquest projecte.


Entrada a voluntat

Per a la cita d'aquest proper diumenge al bar Nou, el grup no fixa el pagament de cap entrada per poder assistir al concert. Tot i així, proposen el «paga si t'agrada», de manera que el públic pugui aportar el que desitgi quan finalitzi l'actuació. «Així la gent pot decidir si vol pagar i què vol pagar, i si a algú li agrada però no pot pagar, no passa res, nosaltres actuem per gust», explicava Ana Gomila. «No demanam res, però si volen ens poden ajudar, perquè les partitures són molt cares, i també hi ha el vestuari», afegia la cantant, contenta pels bons resultats obtinguts fins ara.