Els cantants i representants dels grups musicals, en una de les trobades d’enregistrament a Acústic Menorca | Gemma Andreu

TW
4

«Viu Sant Joan» és el títol del disc que prepara el MENORCA «Es Diari», perquè tothom pugui gaudir aquestes festes de la música més fresca i festiva. Es tracta d'un original projecte musical que s'editarà en format de disc compacte i que recull diferents cançons que sonen diversos intèrprets i grups musicals convidats. Aquest treball discogràfic ben segur que serà una de les sensacions d'aquest Sant Joan, amb la idea de que es pugui sentir per cases i carrers per ambientar les festes. El MENORCA «Es Diari», posarà a la venda «Viu Sant Joan» a partir de la setmana del 5 a l'11 de maig. El disc es podrà comprar directament a les oficines d'«Es Diari» a Ciutadella (carrer Beat Castell Camps, 32) i a Maó (carrer Cap de Cavalleria, 5, a POIMA). El preu serà de 4 euros per als subscriptors i de 5 euros per a la resta de públic.


Temes santjoaners

El disc comença amb la cançó «Un quant temps de bon exemple», una forma original d'encetar el repertori musical santjoaner. Es tracta d'un recitat de «Foc i Fum» de'n Rafel -quan és as Pla-, interpretat per Bep Marquès, ja que el 2012 el cantant va interpretar aquest paper a l'obra costumista. Marquès, a la vegada, canta «Sa balada de'n Lucas», la joia de la cançó popular menorquina, acompanyat per Juana Melià d'Alaior.

També la Banda de Música de Ciutadella es suma a aquest CD amb el «Jaleo», la peça festiva per excel·lència de la festa. Entre el recull de cançons, el cantant Joss interpreta «Ciutadella ho viu així», on expressa la vivència de la festa, en un mig temps que val la pena escoltar.

Així mateix, el disc compta amb el distintiu de Joana Pons i ses Guitarres que presenten en aquest recull, «Ciutat de Parella», una versió antiga de la cançó, que recorda la llegenda i com l'encanteri es fa realitat si el dia de Sant Joan es troben set Joans i set Joanes. Una de les novetats l'ofereix el grup Sa Murada-Voltios, amb «Un Sant Joan passat», peça inèdita i molt festiva. Per la seva banda, Katy Cris interpreta un poema musicat sobre la festa de Toni Català, que pren forma amb l'entranyable cançó «Sa capadeta». Una de les peces potents és «Si jo em casàs amb ella», la romança en directe de «Foc i Fum», interpretada el 2009 al Cercle Artístic, amb Siscu Riudavets i l'Orquestra Filharmònica de Menorca. El Grup Folklòric Arrels de Sant Joan tanca el disc amb «Tocada de tambor i fabiol» i la popular «Es Jaleo de Ciutadella».