La consellera insular de Cultura, Maruja Baíllo, amb Omar E. García Glumaz, representant de La Caixa, Manuel Vidal Dodero, delegat d’Endesa a Menorca, i Josep Pons Fraga, editor del diari «Menorca»

TW
2

L'expectació literària creix per conèixer el veredicte dels Premis Illa de Menorca de Narració Curta i de Poesia. Un total de 79 relats concursen a l'edició de narrativa literària, que torna d'ençà l'última convocatòria del 2011, i 13 poemes participen en el nou certamen de poesia, convocat per primera vegada enguany. Els premis arriben gràcies a l'acord subscrit entre el Consell, La Caixa, Endesa i el MENORCA «Es Diari».

El fall del jurat es coneixerà aquest divendres, a les 19 hores, en l'acte de lliurament dels premis que es celebrarà a la Sala d'Actes del Consell. La cerimònia s'encetarà amb la intervenció de la consellera insular de Cultura, Maruja Baíllo. A continuació, la periodista i escriptora Ana Haro impartirà la conferència «Los escritores anónimos de Menorca».


Fall del jurat

El jurat està integrat per l'escriptor Pau Faner, el professor Diego Dubón, el periodista Lluís Vergés, i Josep Pons Fraga, editor del MENORCA «Es Diari». Durant l'acte, el secretari del jurat donarà lectura del veredicte del premi de narració curta i del de poesia. Tot seguit, es procedirà a l'entrega dels guardons literaris. El XXI Premi Illa de Menorca de Narració Curta està dotat amb 1.200 euros, i contempla un segon premi de 400 euros, més una menció especial per a escriptors menors de 25 anys dotada amb 300 euros. El I Premi Illa de Menorca de Poesia tindrà un primer premi de 800 euros i un segon de 300 euros. Les narracions guanyadores seran publicades al MENORCA l «Es Diari», a la vegada que es publicaran en format llibre juntament amb les obres finalistes. Els poemes premiats també es publicaran a «Es Diari».

L'acte de lliurament, que és obert a tot el públic, es clausurarà amb la intervenció del president del Consell, Santiago Tadeo.

La darrera convocatòria del Premi Illa de Menorca de Narració Curta va ser l'any 2011, en la seva vintena edició, de la qual va resultar guanyadora Montserrat Esbert Miguel amb l'obra «El Finestral». «Es Diari» ha editat enguany aquest relat guanyador i els finalistes en un llibre disponible a les llibreries.