El fotògraf gaudeix amb les sortides a la natura i ho transmet amb la càmera. | TONI CLADERA

TW
0

Antoni Cladera té una sensibilitat especial per saber captar la poètica de la natura a través de la fotografia. La inspiració li arriba de la pròpia experimentació en les seves freqüents sortides de camp, quan el paisatge, la mar, la flora i la fauna li desperten una emoció. El fotògraf de naturalesa va més enllà de captar simplement el que veu, i sublima des d'un pètal d'una flor al més feréstec paisatge. Baix el títol de «Primavera», Antoni Cladera (Palma, 1967) reuneix una exposició individual de fotografies que s'obrirà avui a partir de les 17 hores a Xibau Gallery de Ferreries i que es podrà visitar fins el 7 de juny.

Es tracta d'un selecció del seu treball fotogràfic actual, amb imatges de paisatge, flora i nocturnes, totes captades en l'època primaveral. Al fotògraf el mou una màxima: «fer gaudir a la gent de les meves fotografies tant com he gaudit jo fent-les». No debades, les seves sortides al camp i al litoral es converteixen en un estímul al deixar-se seduir pel que observa i descobreix. Tant és capaç de matinar per experimentar l'efecte de la llum a la sortida del sol a una platja, captar les gotes de la rosada a una flor, com de llevar-se hores de son per capturar la bòveda celest sobre indrets salvatges de l'Illa. «Són imatges molt pensades, molt viscudes, de gaudir el moment», destaca. Algunes de les fotos, com la lluna plena sobre una barraca o Cala Pregonda amb un cel estrellat són fruit de l'aplicació Photopills, creada per tres joves de Ciutadella amb la màxima «Imagina, planifica i dispara».

Després de Xibau Gallery, l'exposició anirà el juny a La Mola, on s'acompanyarà de la projecció de l'audiovisual «Nura», creat pel propi Antoni Cladera amb música de Guillem Soldevila i versos de Ponç Pons. Aquest treball es projectà l'abril a Palma en el Congrés de Fotògrafs de Natura d'Aefona.