185 años del 'Principal' en fotografías | Miquel Mariano Pons

TW
0

El Teatre Principal va viure el passat divendres una nit especial, en la qual el públic va poder redescobrir la història del coliseu d'ençà 1829 fins l'actualitat. L'acte va ser organitzat amb motiu del 185 aniversari de l'auditori i s'inicià amb un repàs històric a càrrec d'Àngels Hernández, cronista-arxivera municipal de Maó. A continuació, va intervenir Domènec Enrich, arquitecte junt amb Juan José Gomila de la reforma del teatre (1996-2001) i membre d'Amics de s'Òpera de Maó.

També hi va haver el component vivencial aportat pel cantant José Borrás Anglada, que explicà la seva vinculació personal amb el Teatre Principal d'ençà quan acompanyava de petit al seu pare a cantar fins a les seves actuacions.
Per la seva banda, Vicente Andreu, del grup de Facebook Fotos Antiguas de Menorca, aportà la part més visual i atractiva de la nit, amb la projecció i comentaris de les fotografies històriques del Teatre Principal.
Els convidats van ser presentats per la periodista Diana Font, que conduí un acte que convocà a un nombrós públic interessat en rememorar la vida del coliseu d'òpera més antic d'Espanya. Ajudà a reviure l'esplendor del teatre la projecció del vídeo de quinze minuts elaborat pel grup Fotos Antiguas de Menorca, amb un repàs fotogràfic als 185 anys d'història.