Alejandro Fernández Orfila (Maó, 1991) enmig de Guillermo Parra López (Ciutadella, 1991) i Jaume Bosch Pons (Ciutadella, 1993), els tres són estudiants i residents a la Casa de Menorca a Barcelona

TW
0

Uchoose Festival neix amb la intenció de revolucionar el panorama cultural de Catalunya amb una idea innovadora perquè la gent torni anar al cine. Es tracta d'un projecte, impulsat per un grup d'estudiants menorquins a Barcelona, que vol organitzar un festival de cinema diferent, on els espectadors puguin escollir el lloc, la data, la pel·lícula, l'idioma... El projecte s'ha presentat a la convocatòria de la plataforma cultural Movistar Artsy i, de moment, és el favorit per votació popular. Serà el proper 3 d'agost quan acabi el termini de votació i el jurat decidirà. Si el projecte dels menorquins resulta guanyador, obtindrà el finançament per fer realitat el Uchoose Festival.

Àlex, l'ànima del projecte

La idea va ser d'Alejandro Fernández Orfila, més conegut com Àlex, de Sant Lluís i estudiant d'Enginyeria de l'Energia a la Universitat Politècnica de Catalunya. El cinema sempre li ha agradat i Barcelona li ha donat l'oportunitat de conèixer festivals com el de Sitges i alguns més com el Festival de Cinema d'Autor, el MECAL i d'altres, que han fet que la seva afició pel cinema augmentàs. A la idea de n'Àlex es van sumar altres dos joves menorquins residents a la Casa de Menorca a Barcelona: Guillermo Parra López, estudiant de Traducció i Interpretació, i Jaume Bosch Pons, estudiant d'Enginyeria Informàtica. Aquest últim serà qui crearà l'aplicació del mòbil perquè el públic pugui triar el format i contingut del Uchoose Festival. A més l'equip compta amb altres col·laboradors, com Jessica Sachs i Pascale Trencia, entre d'altres.

L'equip ha elaborat un video promocional i l'ha penjat a Youtube, i la gent que vulgui votar a favor del seu projecte ho pot fer a la pàgina web http://artsy.movistar.es/proyecto/uchoose-festival. Si obtenen el finançament, els joves crearan una web perquè el públic pugui triar el cinema, les pel·lícules, el gènere o l'idioma per aconseguir organitzar un festival de cine a Catalunya fet a mida per l'espectador. El seu projecte té el suport de la Universitat Pompeu Fabra i de la UAB.