Lluís Marquès Gener actuà a la darrera temporada de la sèrie «Migjorn» d’IB3 en el paper de Bernat. El jove s’obre camí en el món de la interpretació. | Gemma Andreu

TW
3

Lluís Marquès Gener (Ciutadella, 1991) ha debutat amb Els Comediants amb l'espectacle «Fantasia by Escribà», una producció que s'ha estrenat i representat el mes d'agost a l'emblemàtic edifici Marina Bay Sands de Singapur, baix la direcció de Joan Font. «Ha estat una experiència molt enriquidora i una vivència teatral molt especial, una oportunitat per treballar del que m'agrada i conèixer món», explicava ahir des de Ciutadella, on passarà una temporada abans d'encarar l'últim curs d'Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Càsting
Lluís Marquès es presentà al càsting el passat mes de maig, a Canet de Mar, on Els Comediants tenen el seu laboratori teatral. Va ser seleccionat per integrar un equip multidisciplinar d'actors, ballarins i acròbates que ha representat un espectacle inspirat en la gastronomia, encarregat pel xef de la rebosteria, Christian Escribà, per promocionar la seva cuina a Asia. El jove estudiant d'Art Dramàtic s'està obrint camí en el món de la interpretació i a Menorca la seva cara pot ser reconeguda després de participar en la darrera temporada de la sèrie «Migjorn» d'IB3 i, més localment, quan va fer de Rafel a «Foc i Fum» (2011).

Lluís Marquès té clar des de petit que vol ser actor. «La meva gran il·lusió és poder treballar i viure del teatre», afirma rotund. Compagina els estudis amb projectes en el món del teatre professional: ha actuat a l'espai Microteatro por Dinero de Madrid, amb l'obra «Alguien que apague la luz», baix la direcció de Silvia Navarro; a Minitea3 de Barcelona amb «Liberad a Guille», dirigit per Roger Julià; i a Atic22, amb «No pujaràs a l'àtic», baix la direcció de Jumon Erra i Daniela Feixes. Per aquesta temporada té nous projectes en marxa: un molt especial que encara no pot revelar; més l'estrena a Barcelona de la versió en català de «Alguien que apague la luz»; l'obra «April», dirigida per Gerard Iravedra, a Barcelona, i una obra dirigida per Jordi Ramoneda al Teatre del Sol (Sabadell). Ara bé, una de les seves il·lusions seria veure el Teatre des Born obert i actuar-hi, com ho va fer la primera vegada als 13 anys.