Lluís Mestres, el passat mes d’abril, a l’exposició dedicada a Joan Pons. | Gemma Andreu

TW
2

L'Ajuntament de Ciutadella vol reconèixer el compromís cívic i cultural de Lluís Mestres Gorrías amb la distinció del Premi Gran 2014. La Corporació municipal aprovarà la proposta d'atorgar el reconeixement durant la sessió plenària que es celebrarà avui.

La labor d'un melòman
Lluís Mestres va néixer a Ciutadella el 1921 i als seus 93 anys és una persona molt coneguda i estimada al poble per la seva bonhomia. Professionalment exercí com oficial de Jutjat, tot i que en determinades èpoques també es dedicà a exercir com a oficial de notaria. Segons destaca l'Ajuntament de Ciutadella en la seva semblança vital, «sempre ha tingut una conducta personal de gran preocupació cívica i cultural». En particular, al llarg de la seva trajectòria ha mantingut constants vincles en el camp de la cultura i amb les principals entitats de cultura de la ciutat.

És destacable la seva etapa com a president de la Capella Davídica, que va ostentar durant quatre anys, fins que l'any 1993 va prendre el relleu el professor Gabriel Julià. Baix la seva presidència, la Capella Davídica de la Catedral de Menorca va passar a ocupar les instal·lacions de l'Església del Socors com a seu de l'entitat i com a auditori de la mateixa. De fet, encara es recorda l'important viatge de la coral per terres alemanyes, amb el finançament del Dr. Fernando Rubió i Tudurí. Lluís Mestres és un gran melòman, vinculat a Joventuts Musicals de Ciutadella i un dels ciutadellencs seguidor del baríton Joan Pons en les seves actuacions internacionals més destacades. Lluís Mestres rebrà el premi en el marc de la Festa Gran que es celebrarà a la tardor.