TW
2

El setmanari El Iris ha cedit al Consell gairebé 40.000 imatges perquè puguin estar a l'abast de la societat menorquina a través de l'Arxiu d'Imatge i So.

Aquestes imatges -30.000 fotografies i la resta fotolits- són un fidel retrat, en la seva majoria, de la vida de Ciutadella i, en menor mesura, de la resta de Menorca.

La col·lecció es pot dividir en dues parts: una que va des de principis del segle XX fins els anys 70, i la segona des d'aquella dècada fins l'any 2000. Aquest fons prové de l'arxiu familiar de Bep Al·lès, editor del setmanari, així com de particulars i d'imatges de la mateixa publicació. La consellera Maruja Baíllo ha agraït a «El Iris» aquesta «important» cessió especialment perquè cobreix un buit que tenia fins ara l'Arxiu amb documents referits a Ciutadella.

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca actualment, i sense tenir en compte aquesta última cessió, compta amb un inventari de més de 141.000 imatges, 2.851 documents sonors i entre 1.200 i 1.500 vídeos. La seva funció és custodiar la memòria gràfica i sonora de la nostra Illa.