Matías Quetglas a ritme de Bach | Joan Allès

TW
9

El tema iconogràfic de la «Pietà», de Miguel Ángel, inspirà un quadre de gran format a Matías Quetglas. El pintor de Ciutadella realitzà l'obra a principis de 2011, al seu estudi de Madrid, aportant la seva personal i artística visió de la tendressa i dolor de Maria amb el seu fill mort als braços.

Matías Quetglas, que en els darrers anys ha iniciat una via d'experimentació artística amb l'enregistrament del procés creatiu de les seves obres, gravà en vídeo el creixement i evolució pictòrica d'aquest quadre emocionant de la «Pietà».


Sintonia creativa

El pintor ensenyà el vídeo que havia enregistrat amb el material en brut a Joan Allès, d'Enyorança Vídeos. A partir de les imatges gravades pel pintor de Ciutadella, Joan Allès va fer una selecció i el muntatge, utilitzant com a música de fons un fragment de «La Passió segons Sant Mateu», de Johann Sebastian Bach. El resultat és un vídeodocumental sorprenent, on el procés creatiu per donar forma al quadre evoluciona en sintonia amb la música de Bach, reforçant la força expressiva d'un quadre en construcció.

El vídeo s'ha penjat a la pàgina d'Enyorança Vídeos a Vimeo i constitueix una obra que apropa l'espectador a la sensibilitat creativa del nostre gran mestre de la pintura. Una oportunitat per conèixer d'aprop com a partir de la tela en blanc sorgeix una gran obra.