TW
0

Qui vulgui repassar els millors moments de la Capella Davídica en els seus 70 anys de trajectòria té l'oportunitat de descobrir fotografies antigues i material documental a través d'una exposició inaugurada ahir a l'Espai Sant Josep de Ciutadella. Enric Taltavull, vicepresident de la Capella Davídica, és el comissari de la mostra i ha realitzat una laboriosa feina de recopilació gràfica i històrica per documentar aquestes set dècades de cant dins i fora de Menorca.

El notari Verdaguer i el doctor Comella van ser impulsors de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca el 1944. El primer director va ser Gabriel Salord Marquès, en el periode 1944 i 1968. A la mostra es pot veure una fotografia del 1948, en una de les primeres actuacions de la coral al Cercle Artístic. L'exposició recull cròniques de la premsa, trobades festives dels cantaires, programes de concert i una foto de 1952 de l'escolania que va tenir, i fins i tot un grup instrumental propi.

Material per al record

El segon director va ser el prevere Guillem Coll Al·lès, en l'etapa entre 1968 i 1995. La foto que es reprodueix al costat apareix el Senyor Guiem i un jove Joan Pons en els seus inicis. Va ser una etapa fructífera, amb el mecenatge de la Fundació Rubió, quan la Capella viatjà a Sant Agustí de la Florida (1983) i a Roma en visita al Papa Joan Pau II.

La mostra també recull records i obsequis, així com el premi Ciutadellencs de s'Any atorgat al cor el 1984 i el Protagonistas de «Es Diari» el 1998. El 1995 agafà el relleu Biel Barceló, qui impulsà el prestigi musical de la coral, amb actuacions al Palau de la Música (2013) o a l'homenatge a Joan Pons al Liceu, entre d'altres destacables.

Dissabte 10, a les 21 hores, la nova directora, Isabel Juaneda, s'estrenarà en el gran concert del 70 aniversari.

Les entrades es poden aconseguir divendres i dissabte a Foto Hernando, o bé a la taquilla per 10 euros.