Mariona Carulla, a la seva casa del carrer Sant Cristòfol de Ciutadella, el lloc on descansa, sigui a l’hivern o a l’estiu | Kika Triay

TW
12

Després de l'escàndol Millet, de la trama que s'enriquí de forma fraudulenta a través de la gestió del Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla Font ha retornat a l'auditori de referència de Catalunya la dignitat perduda. Nascuda a Barcelona el 1944, aquesta economista ha posat ordre en els comptes i ha reformat els estatuts per garantir una gestió eficaç i transparent. És la presidenta de l'Orfeó Català, l'associació propietària del Palau de la Música Catalana. Avui, a les 20 hores, impartirà la conferència «L'Orfeó Català, l'ànima del Palau de la Música Catalana», dins el cicle de tertúlies de l'Ateneu de Maó.

Arribà a la presidència en un moment convuls i agafà les regnes d'una institució ferida. Va ser fàcil?
— A la meva família sempre hi ha hagut un vincle amb l'Orfeó Català. Tant la mare com el pare van formar part de la directiva. Jo era la vicepresidenta quan esclatà el cas Millet. El 2009 em van demanar que agafés la presidència interina. Llavors vam haver de modificar els estatuts per convocar eleccions a la presidència, que no estaven contemplades. El 2010 vaig ser elegida presidenta i el 2014 vaig revalidar el mandat.

Quan el cas Millet detonà, com encaixà l'escàndol?
— Em vaig sentir enganyada, com tota la gent que estima una institució com el Palau de la Música Catalana...

[Lea la entrevista completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]