Maria Rotger | Josep Bagur Gomila

TW

«El desig del pirata Estrellat» és el relat de literatura infantil guanyador del Premi Contarella 2015 convocat per l'Ajuntament de Ciutadella. L'autora és Maria Rotger Julià (Ciutadella, 1989) qui a través d'aquesta narració explica les aventures d'un vaixell pirata que és engolit per un cap de fibló en una tempesta i, a partir del somni del pirata Estrellat, la tripulació viurà una emocionant ruta turística per l'univers.


12 obres concursants

Han estat 12 els relats concursants al certamen, que enguany arriba a la catorzena edició amb l'objectiu de promoure la creació literària adreçada als lectors infantils. El jurat va emetre el seu veredicte el dimecres, en una reunió integrada per la regidora de Cultura, Auxiliadora Pons; l'assessora lingüística Ester Allès; Josep Mascaró, director del Centre Municipal d'Art; la bibliotecària de la Biblioteca de Ciutadella, Dita Truyol; i les escriptores Pilar Vinent i Ana Haro. El Premi Contarella està dotat amb 500 euros i el compromís de l'Ajuntament de publicar l'obra guanyadora en el mes d'abril de 2016. La guanyadora, Maria Rotger Julià, és diplomada en teràpia ocupacional, actriu amateur que ha col·laborat amb les companyies Sant Miquel i Cercle Teatre, i és aficionada a l'escriptura, una passió creativa vocacional.

Es dóna la circumstància que Maria Rotger va ser premiada el mes de març en el primer Concurs de Microrelats convocat per l'Ajuntament de Maó amb motiu del Dia de la Dona. El Premi Contarella és un dels certàmens de referència a Balears en la creació literària adreçada al públic infantil.