Sergi Marí va rebre dimecres el primer guardó que rep com a director al Palau Moja, de mans de Josep Massot i Muntaner, director de la revista «Serra d’Or». | Carles Domènech

TW
0

Sergi Marí (Maó, 1962) ha obtingut el Premi Crítica Serra d'Or al millor espectacle teatral de la temporada de Barcelona amb «Lucrècia». El guardó, que atorga la revista degana de les publicacions en català, premia la direcció escènica del dramaturg menorquí de l'obra original de Joan Ramis, escrita el 1769.

«És un reconeixement importantíssim donat que és una obra de recuperació patrimonial que no acaba de ser completa fins que s'escenifica. 'Lucrècia' és la meva primera obra com a director professional i el premi m'empeny a seguir treballant en el teatre clàssic», explicava ahir Sergi Marí després d'haver rebut el guardó a Barcelona.

«Lucrècia» es va estrenar el novembre de 2011 al teatre del Casino 17 de Gener de Ciutadella, i després d'un periple arreu de Mallorca, País Valencià i Catalunya, l'obra s'ha representat a Barcelona en la temporada teatral 2014-2015, gràcies al micromecenatge.

«Lucrècia» ha donat moltes satisfaccions a Sergi Marí i a l'equip d'actors. El Premi Crítica Serra D'or es converteix en el cinquè guardó després dels premis al millor espectacle i millor actor a Josep Mercadal de l'ATAPIB el 2012; el Premi Bòtil 2011 per l'adaptació de l'obra pel públic juvenil i el Premi Anita Lizaran 2014 a l'actriu Queralt Albinyana.

«Lucrècia» torna a Menorca i es representarà el 8 de maig, a les 21 hores, a la sala de l'ABSA d'Alaior, una funció organitzada pel CEL. Possiblement l'última oportunitat de poder gaudir de l'obra a l'Illa.