La sala de plens del Consell va acollir el lliuraments de premis, en un acte en el que el director de la Biblioteca de Maó, Jaume Gomilà, dissertà sobre la fertilitat cultural i creativa de l’Illa | Javier Coll

TW
4

Thaïs Fadrique ha resultat guanyadora del XXII Premi de Narració Curta Illa de Menorca, el certamen literari impulsat per Editorial Menorca i el Consell, amb l'estaló d'Endesa i La Caixa. Un concurs que, des de fa dos anys incorpora la modalitat de poesia, que enguany ha guanyat Francesc Riudavets.

La resolució es va saber ahir capvespre, en un acte a la seu del Consell. Va encetar-lo l'editor d'«Es Diari», Josep Pons Fraga, qui destacà que el concurs ha suscitat molt d'interès, atès els 56 relats i les 24 poesies presentades.

D'entre els 80 originals, el jurat, integrat per l'escriptor Pau Faner, el professor de literatura Diego Dubón, el metge i escriptor Pedro J. Bosch, el periodista Lluís Vergés i el propi Pons Fraga, ha decidit concedir el primer premi de Narració Curta a Thaïs Fadrique, per l'obra «Ara ja saps qui ets», i obtenint el segon premi el text «La dama i el manuscrit» de Joana Maria Garau. A més, en la modalitat per a escriptors menors de 25 anys, la distinció ha estat per Júlia Català, pel text «Dir-te. Per dir-me».

Mentre, en la categoria de poesia, el jurat ha concedit el guardó als poemes presentats baix el títol «Cristalls imperfectes», dels que n'és autor Francesc Riudavets. Mentre, Damià Rotger ha rebut el segon premi per «Grams de tu».

Van lliurar els premis el delegat d'Endesa a Menorca, Manuel Vidal, Pedro Riera en representació de La Caixa, i la consellera de Cultura, Maruja Baíllo. L'acte va comptar amb la dissertació del director de la Biblioteca de Maó, Jaume Gomila.