El responsable del cicle, Toni Olives, i la presidenta, Margarita Orfila | Javier Coll

TW
0

La cultura mai no fa vacances. Sota aquest pretext, l'Ateneu Científic i Literari de Maó estrena un nou ci-cle de tertúlies i monòlegs que pretén omplir d'activitats culturals els mesos d'estiu, així com difondre els coneixements més enllà de la seu de l'entitat per viatjar a espais singulars de Maó.

És així com l'Ateneu no tanca durant els mesos de juny, juliol i agost i treu la cultura al carrer, en concret, a indrets com la finca Sant Antoni del port de Maó, l'hotel Jardí de ses Bruixes o els jardins de Sa Cudia Cremada.

Però a aquests dos aspectes nous que arropen les tertúlies de l'Ateneu, n'hi hem de sumar un tercer. I és que la majoria de conferenciants que participen en el cicle són menorquins que resideixen fora de l'Illa però que volen fer la seva aportació a la cultura més illenca.
El cicle s'inaugurà el passat dijous dia 4 de juny i conclou dia 13 d'agost. En total es realitzaran set activitats entre tallers, tertúlies, monòlegs i tasts.

Així, hi participarà des de la sociòloga, epidemiòloga i doctora en Biomedicina Ester Villalonga fins l'actriu Enka Alonso que presentarà en primícia «La dona de sal» dirigida per Sergi Marí. També hi participarà l'escriptora i periodista Esperança Camps.

Cal ressaltar, també, l'aportació de l'escriptora catalana Laura Freixas, així com de Josep Lluís Altimira, arquitecte tècnic i llicenciat en Belles Arts, conegut per haver assumit la gerència arquitectònica de la torre Agbar de Barcelona. Altimira presentarà, a més, una mostra plàstica a l'Espai Sant Josep de Ciutadella aquest mes d'agost. La presidenta de l'Ateneu, Margarita Orfila, va recordar que la propera setmana, dia 25, l'entitat celebrarà l'assemblea anual de socis, on es preveu aprovar el reglament intern de l'entitat.

Tal com assenyala Orfila, es feia necessari disposar d'un document que regulés tots els processos. I respecte a les activitats que s'han desenvolupat aquest any acadèmic, Orfila indica que moltes de les setmanes d'aquest curs hi ha hagut actes diàriament, símptoma de la gran activitat que organitza l'Ateneu.


El programa

Demà 18 de juny
A les 20 h. Tertúlia i tast d'oli verge extra, sota el títol «L'or líquid del Mediterrani» organitzat per Fra Roger. A l'Ateneu.

Divendres 19 de juny
A les 20 h. Tertúlia a càrrec de la sociòloga, epidemiòloga i doctora en Biomedicina Ester Villalonga sobre «Quina part del teu entorn quotidià afecta la teva salut». A l'Ateneu.

Dijous 2 de juliol
A les 19 h. Tertúlia a càrrec de l'escriptora Laura Freixas sobre «Es hermafrodita la literatura? Cómo quise ser escritor y terminé siendo escritora». A Sant Antoni.

Divendres 10 de juliol
A les 20 h. Tertúlia a càrrec de l'arquitecte tècnic Josep Lluís Altimira. Parlarà sobre «Reflexions sobre la desconstrucció». A l'hotel Jardí de ses Bruixes.

Divendres 7 agost
A les 20 h. Acte només per a socis. Monòleg «La dona de la sal», a càrrec de l'actriu Enka Alonso. A Sant Antoni.

Dijous 13 d'agost
A les 20 h. L'escriptora i periodista Esperança Camps parla sobre «Llegir i escriure Menorca». Al Jardí de Sa Cudia Cremada.