Ricard Ramisa, Miquel Plana i Isabel Rodríguez han presentat el concert a l’Ajuntament d’Alaior | Gemma Andreu

TW
2

El camp municipal de Los Pinos d'Alaior acollirà demà passat (21 hores) la vuitena edició del Festival de la Cançó, un esdeveniment que enguany es dedica a la música americana. Serà així com es podrà escoltar una selecció de temes pertanyents a estils ben diferents, des de ranxeres a clàssics de la història musical, passant per altres com el reggea, la bachata, el soul o la cançó melòdica.

Els protagonistes de la vetllada seran prop d'una vintena de cantants, els quals, acompanyats per una selecció de músics, un cor i ballarins de Dansa Lô, oferiran un repàs a la tradició musical de l'altra costat de l'Atlàntic, amb la varietat d'estils que això suposa.

Pujaran a l'escenari cantants com Joana Pons, Lore Arantzamendi, Miquel Mariano, Maria Camps, Damià Coll, Xisca Caules, Joana Melià, Rut Florit, Montse Mercadal o un jove amb projecció com Blai Barber. I s'escoltaran cançons com «Route 66» de Natalie Cole, «New York, New York» de Frank Sinatra, «Is this love» de Bob Marley, «Vivir sin aire» de Maná, «Nostalgias» de Rocío Durcal o «Mi tierra» de Gloria Estefan.

Per a l'ocasió s'ha format una orquestra amb Sergi Martín (guitarres), Carlos Sintes (baix), David Marquès (bateria), Josep Lluís Pons (trompeta), Litus Arguimbau (saxos) i Andreu Barber (trombó), així com un cor amb les veus d'Annabel Villalonga, Anna Janer, Maria Marquès i Marc Ribó, i les coreografies dels alumnes de Cristina Blanco.

El director musical i pianista de la vetllada, Ricard Ramisa, explicà ahir que el concert serà el resultat d'una selecció d'entre unes dues-centes cançons que es van plantejar inicialment, i destacà que la preparació del festival «ha estat molt artesana», ja que s'han hagut d'elaborar partitures per adequar les cançons al format del festival.


Un expositor de qualitat

La regidora de Cultura a l'Ajuntament d'Alaior, Isabel Rodríguez, apuntà que aquest festival esdevé «una manera de lluir davant el públic (local i forà) la qualitat dels músics que tenim a Menorca». De fet, afegí que aquest esdeveniment obtindria encara més visitants si no fos per les limitacions geogràfiques que suposa la mar i que, per la seva qualitat, «el festival es podria fer perfectament fora de l'Illa».

Mentre, un dels cantants participants, Miquel Plana, destacà la bona entesa entre tots els participants.

Les entrades es poden comprar anticipadament per 12 i 14 euros, o el dia del concert per 14 o 17 euros.