L’humorista Berto Romero torna al ‘Principal’ amb els seus enginyosos monòlegs | Teatre Principal

TW
3

El programa d'activitats culturals d'octubre i desembre al Teatre Principal de Maó es caracteritza per la varietat de les disciplines artístiques, segons va assegurar ahir el regidor de Cultura i Festes, Héctor Pons.

El programa inclou nou actuacions, de les quals tres d'elles tenen una segona representació. El musical «Paradís», amb Divinas, obre el programa amb una obra ambientada en la postguerra. És una producció organitzada pel Teatre Principal amb el suport de Platea, el Programa Estatal de Artes Escénicas, a més de «The Gagfather», un divertit viatge als baixos fons, i l'obra de teatre «Taxi», que interpreten Josema Yuste, Alfredo Cernuda, Felisuco, Esther del Prado, Diana Lázaro i Javier Losán.

El «Principal» també organitza el concert de Marili Machado, que ofereix músiques espanyoles i latinoamericanes; el matinal per a escolars adreçat a 300 alumnes que podria tenir una segona representació; el teatre de petit format d'Enka Alonso en el que els espectadors podran seure a les butaques de la sala; i l'espectacle de dansa a càrrec de Vuelta y Vuelta.

L'humor de Berto Romero i els seus monòlegs arriben de la mà de Trui Espectacles; la Fundació Menorquina de l'Òpera organitza una gala amb l'actuació de Jessica Nuccio, Celso Albelo, Simone Piazzola i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears; i la Fundació Vicente Ferrer duu a Joan Pons, María Bayo, David Alegret, Simón Orfila i Darren Pene Patti.

La portada del programa de mà està il·lustrat per obres del curs de fotografia realitzat aquest estiu pel Casal de Joves de Maó, segons va informar la regidora Laia Obrador.


Nova gerència

El regidor Héctor Pons va explicar que a finals de setembre estaran enllestides les bases per a la contractació de la plaça de gerència del «Principal». El Consistori s'assessora amb la Direcció General de Cultura per la vessant jurídica i també amb altres teatres -com el Principal de Palma- que es troben en la mateixa situació. Coneixement de la realitat cultural de Maó, experiència i formació són alguns dels criteries d'aquest procés.