El poeta Bep Joan Casasnovas, en el recital amb Florit Nin i Pere Gomila, i música de Cris Juanico | Kika Triay

TW
4

Tot i ser una fira petita, la Festa del Llibre Menorquí es consolida com a plataforma de difusió de les edicions d'autors menorquins i de temàtica menorquina en el mes d'agost. Els llibreters es mostren satisfets de la resposta del públic, amb afluència al llarg de tot el dia, i amb ganes de que la fira es torni a repetir l'any qui ve.

Les parades van estar obertes ahir durant tot el dia a la Plaça des Pins de Ciutadella, una iniciativa que mantenen viva l'Ajuntament i els llibreters. Damunt les taules, tot tipus d'edicions i llibres relacionats amb Menorca, editats a l'Illa o escrits per menorquins. «La fira ha despertat interès tant al públic resident com al visitant», explicava una de les llibreteres. El certamen encuriosí especialment al turista procedent de Catalunya, tot i que al llarg de la jornada desfilaren tot tipus de lectors i visitants.

Van participar quatre llibreries de la ciutat (Llibreria Pau, vaDllibres, Torre de Papel i Nura) i una única entitat, Foment Cultural de Menorca. «S'han venut tot tipus d'edicions, especialment guies i títols editats per l'IME, que a la fira s'han fet especialment visibles. També novel·les, com les dues darreres de Maite Salord i Esperança Camps», comentà. «Menorca Talaiòtica. La prehistòria de l'Illa», presentada en el marc de la fira, va tenir bona acollida, com també els poemaris de Bep Joan Casasnovas, Francesc Florit Nin i Pere Gomila, els poetes que protagonitzaren el recital de la nit en el marc del concert de Cris Juanico.


Polèmica entre l'Editorial Arrela i Foment Cultural

L'Editorial Arrela va decidir esborrar dels seus comptes a les xarxes socials tots el continguts de difusió i suport a la fira per la participació de Foment Cultural de Menorca «perquè és la pitjor premissa per donar a conèixer les lletres menorquines als visitants».

El comunicat d'Arrela va crear múltiples reaccions a les xarxes, que no es van traslladar a l'espai físic de la fira. Per la seva part, Foment va al·legar «ser l'única parada amb la bandera menorquina i no la catalana».