Vídeo de l'espectacle | T. Fiol

TW
2

Mig milenar de persones van gaudir de "L'orgue viu", l'espectacle audiovisual de llum, color i so, en les dues sessions de l'estrena aquest dijous a l'Església de Santa Maria de Maó. El muntatge de videomapping seduí en un homenatge a l'orgue i al seu constructor, John Kiburz, explicant la història des de l'inici de la creació del cosmos fins com l'orgue arribà a Menorca, la seva construcció i el seu futur.

Utilitzant videomapping, model de producció audiovisual, l'espectacle va aconseguir transformar la percepció de l'òrgan projectant efectes visuals sobre l'instrument per crear una realitat mixta per tal d'expandir les capacitats sensorials de l'espectador.

El so de l'òrgan, amb música original composada expressament per a aquesta actuació per Tomé Olives i interpretada en directe, va ser el fil conductor i banda sonora a través de la qual va discórrer l'espectacle.

Amb coreografies creades per Cristina Blanco, que van aportar aquest valor afegit que sempre dóna la dansa en manifestacions on el visual és protagonista, els assistents es van submergir en una atmosfera efímera i aleatòria que pretén recuperar la història de l'òrgan i el valor del patrimoni de Menorca com a atractiu cultural i turístic.

L'espectacle, una producció del col·lectiu IluminaM, integrat pel Raimundo Matías, l'artista Kodomos i Tomeu Fiol, es repetirà aquest divendres, en dues sessions a les 21 i a les 22.15 hores.