Andrea Olivé Morlà concursà amb un pseudònim

TW
13

La guanyadora del Premi de Pintura Sant Lluís 2015, Andrea Olivé Morlà, és filla de la batlessa, Montse Morlà, un fet que ha despertat suspicàcies a través de comentaris a la notícia publicada a menorca.info. Com a resposta, l'equip de govern de Sant Lluís rebutja qualsevol tracte de favor i afirma que tot el procés del concurs s'ha ajustat «rigorosament» a la legalitat i a les bases del concurs, amb un jurat independent.


Amb veu i sense vot

La primera en respondre ha estat la batlessa, qui afirma que «no he tingut cap tipus de participació o intervenció en el concurs ni en el veredicte». Les bases del concurs estableixen que es poden presentar al certamen «totes les persones naturals i jurídiques que ho desitgin, sense distinció de nacionalitat o lloc de residència». De fet, segons fonts municipals, les bases han pres com a referència altres premis de pintura que s'atorguen a Menorca, on no queda exclòs ningú per vincles familiars amb l'entitat o organisme que organitza.

L'equip de govern també defensa la independència del jurat, sense cap càrrec polític, sols la regidora de Cultura, Adelaida Ponsetí, presidia el tribunal amb veu però sense vot. Blanca Torres, professora de l'EMEA, la pintora de Sant Lluís, Zulema Bagur, i Zaca, humorista gràfic, van ser el membres del jurat. Segons Zulema Bagur, el jurat en cap moment coneixia la identitat dels autors de les 21 obres concursants perquè es presentaven amb un pseudònim i el nom tancat dins un sobre. Afirma que la decisió del jurat va ser unànim a favor de l'obra «Despertar», presentada baix el pseudònim «Endü», que corresponia a Andrea Olivé. La guanyadora ja s'havia presentat feia uns anys al concurs. Les bases del certamen es van aprovar per la Junta de Govern del passat 20 de juliol. Els serveis tècnics havien fet una revisió de les condicions del concurs per «animar» la participació després de que el 2014 només es presentàs un únic concursant i el premi quedàs desert. Els dos premis de 350 i 150 euros s'han unificat enguany en un únic guardó de 1.000 euros, per augmentar «el prestigi i nivell» del premi, una decisió que ha aconseguit multiplicar el nombre de concursants, segons el Consistori.

Totes les obres presentades al concurs es podran visitar a l'exposició organitzada per l'Ajuntament de Sant Lluís al Molí de Dalt fins després de les festes de Sant Lluïset.