TW
0

El centre de Maó es convertí dissabte capvespre en una gran festa en la celebració del 25è aniversari dels gegants i geganters de Llucmaçanes, la colla més antiga de Balears.

Els carrers s'ompliren de música i gegants. Tota la colla es dividí en cinc passacarrers, amb l'acompanyament musical de la Banda José y sus Muchachos des Castell, la Banda de Música d'Alaior, la Banda de Música de Maó, el Grup Folklòric Es Rebost i la Banda d'Amics Músics, que amenitzaren el recorregut dels diferents grups de gegants de Llucmaçanes.

Baix el lema Sa Festa de s'Any, ja que cada passacarrers representà amb els respectius gegants el moment de l'any en que surten, sortiren a ballar, de forma excepcional, els gegants Reis Mags, els gegants de Sant Antoni, els gegants de Carnaval, els gegants de Romeria i els gegants de Festes.

Una imatge inèdita ja que per primera vegada el total de les 20 figures de la colla de Llucmaçanes es concentraren a ballar juntes a la plaça Constitució, un moment especial per a celebrar els 25 anys d'en Kikus i na Kika. Cada comparsa sortí a les cinc del capvespre de diferents carrers, per arribar per ordre cronològic, segons la festa que representa cada una, a la plaça de l'Ajuntament, on es realitzaren els balls i parlaments i una gran ballada final, que reuní a un nombrós públic en l'efemèride festiva.

Dilluns arriba l'exposició

En paral·lel, demà dilluns, dia 5, a les 20 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició dels 25 anys de la colla a la Sala d'Exposicions del Claustre del Carme de Maó.