Videclip del tema 'Perduts'

TW
1

Amb un disc fresc, sincer i molt directe, el cantautor Àngel Gómez (Ciutadella, 1999) debuta en l'escena musical. «Mai més» (Estudis Aumon, 2015) és el seu primer treball discogràfic i surt al carrer amb un bon padrí: Cris Juanico. El productor va quedar enganxat amb el folk-pop d'aquest jove músic que amb tan sols 16 anys ha compost les lletres i la música dels deu temes que integren el disc. «Hem volgut mantenir l'essència dels temes en què per sobre de tot destaquen la veu i la guitarra acústica, els seus dos instruments de comunicació», comenta Cris Juanico.

Amb referents musicals com James Jakebugg, Fito Cabrales, Neil Young o la poesia urbana de Joaquín Sabina, Àngel Gómez té clar que vol dedicar-se a la música. «Em fa feliç, m'aixeca l'ànima agafar la guitarra i posar-me a cantar», explica. Tenint clar que vol dedicar-se al món musical, el jove s'està formant i cursa primer curs del Batxillerat Artístic a l'IES Josep Maria Quadrado.

Debut
Àngel Gómez és un músic autodidacta, amb una aptitud innata i amb l'empenta que dóna tenir uns pares amants de la música pop-rock.

El vincle amb la guitarra començà de ben petit, quan s'encuriosí per una oblidada que hi havia per casa seva. El seu pare li mostrà les quatre notes bàsiques i des de llavors el jove músic no pot entendre la seva vida sense una guitarra a les mans. Durant dos anys perfeccionà el domini de l'instrument anant a classes, però com a músic s'ha cultivat amb moltes hores de pràctica i estudiant i visionant tutorials per internet.

«Les cançons em sorgeixen davant qualsevol cosa que em desperta una emoció o sentiment, pot ser una notícia a la televisió o qualsevol experiència vital», explica, i afegeix, «intent que qualcú es senti identificat amb les meves lletres i la meva música».

Àngel Gómez se sent molt sorprès de com s'ha precipitat tot fins acabar en l'edició del disc. «Vaig penjar la cançó 'Mai més' a la xarxa, Cris Juanico contactà amb mi i tot ha vingut rodat», descriu.

El dia 5 de desembre serà el dia de l'estrena del disc davant el públic, a les 21 hores, al Teatre del Casino 17 de Gener de Ciutadella, amb convidats com Cris Juanico, Simó Bosch a la guitarra i la percussió d'Ivan Etchebehere.

Deu cançons
Aquest disc és el fruit d'un procés creatiu i de producció musical entre Àngel Gómez i Cris Juanico als estudis Aumon. Va començar fa un any i s'ha concretat entre l'agost i l'octubre d'aquest 2015. «La producció musical és una feina que m'agrada fer de tant en tant. No és més que posar a disposició d'altres creadors de cançons prop de 25 anys d'experiència. És un joc en què els dos aprenem de l'altre», afirma Cris Juanico. Ja fa uns anys va fer el mateix amb el grup Dos Sipiots o amb el Cor Gospel de sa Fàbrica de Músics.

De fet Aumon (el segell discogràfic que va crear l'any 2003) és «el meu laboratori musical des del que puc amplificar coses que m'agraden», comenta el músic. «Àngel Gómez és un jove autor de només 16 anys i feia anys (molts) que no em trobava amb qualcú que fes cançons seves i les volgués mostrar al públic», assenyala el productor. «Fa un any va treure un vídeo a les xarxes socials de la cançó 'Mai més', que em va sorprendre molt gratament i crec que no vaig ser l'únic. Qualcú que té aquesta inquietud als 16 anys mereix una empenta», destaca.