Mariona Piris modelà l’original amb fang refractari, va fer un motlle per a la còpia en cera i un altre de closca ceràmica per treure la còpia definitiva en bronze | M. P.

TW
1

A partir de les imatges frontals que surten per internet i d'una fotografia d'un dibuix a llapis que es conserva a l'Ajuntament des Castell, Mariona Piris (Ciutadella, 1981) ha creat un bust de bronze dedicat a Àngel Ruiz i Pablo. La dissenyadora menorquina, formada a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, on resideix, ha creat una escultura fidedigna de l'aparença de l'escriptor i periodista i amb el seu personal segell creatiu.

El bust s'inaugurarà demà, a les 12 hores, instal·lat davant la nova biblioteca municipal, en el carrer Miranda de Cala Corb, en un acte en el qual participarà el batle, Lluís Camps i la presidenta del Consell, Maite Salord. El cost de l'escultura és de 6.000 euros i ha estat finançat a parts iguals entre l'Ajuntament i la institució insular. La iniciativa s'emmarca dins el programa d'activitats de la celebració enguany de l'Any Àngel Ruiz i Pablo, organizat pel Consell, l'IME i l'Ajuntament des Castell, amb motiu del 150è aniversari del neixament de l'escriptor i periodista en aquesta localitat menorquina (1865).

Després de la inauguració del bust, s'organitzarà una ruta literària pes Castell guiada pel professor Xavier Martín. Però abans, a les 11.15 hores, el mateix Xavier Martín presentarà l'edició del llibre «Episodios ribereños», escrit el 1806 per Àngel Ruiz i Pablo, en un acte que tindrà lloc al Saló de Plens municipals.
Mariona Piris modelà l'original amb fang refractari, va fer un motlle per a la còpia en cera i  un altre de closca ceràmica per treure la còpia definitiva en bronze. l FOTOS M.P.