La coreografia del Dosa Gent Jove engrescà al públic durant l’acte d’inauguració del teatre | Josep Bagur Gomila

TW
3

La sarsuela «Foc i Fum» s'escenificarà enguany en el renovat Teatre de Calós. Feia quatre anys que l'obra costumista de Sant Joan no es representava a la sala salesiana i ho farà de la mà de dues persones amb experiència al front de l'espectacle: Miquel Pau Fullana, com a director escènic, i Joan Mesquida com a director musical. Així ho avançà ahir el nou president de la UUAADB, Pedro Arguimbau, qui anuncia que s'obrirà un procés de selecció per escollir els cantants de la sarsuela amb el suport a l'escenari dels actors de la companyia D9 Don Bosco.

«Foc i Fum» serà una de les cites importants per al renovat Teatre de Calós que ahir s'inaugurà oficialment amb una gran festa, coincidint amb la festivitat de Sant Joan Bosco. L'acte comptà amb les actuacions del Centre Juvenil Dosa Gent Jove i la companyia teatral D9 Don Bosco. A continuació, es projectà un vídeo amb fotografies dels més de cent anys del Teatre de Calós, amb imatges antigues de la Comunitat Salesiana i de particulars, amb un recorregut per les diferents etapes, l'ubicació actual d'ençà 1953. El grup teatral D9 Don Bosco s'encarregà de llegir el texte que acompanyà les imatges, a partir de les dades aportades per Gabriel Julià. Després d'una altra coreografia, es projectà un breu vídeo amb el procés de reforma del teatre i l'evolució de les obres.


Un auditori per a Ciutadella

En la seva intervenció, el director de l'Obra Salesiana a Ciutadella, Narcís Frígola, destacà l'esforç fet per a que la localitat hagi recuperat el Teatre de Calós després de 5 anys tancat i una inversió d'uns 400.000 euros, amb la voluntat de que sigui un equipament cultural de primer ordre i un referent de l'activitat cultural al municipi amb una capacitat de 600 localitats. Frígola es referí als reptes venidors, de manteniment i gestió del teatre, a les portes de tancar el contracte de gestió amb EME Produccions, i demanà la implicació del Consell i l'Ajuntament i el suport de tots. El director destacà que el teatre torna a aixecar el teló com a sala no només exclusiva de l'Obra Salesiana sinó també de tota Ciutadella. L'acte, amb presència d'autoritats i l'administrador diocesà, Gerard Villalonga, finalitzà amb un recital de Gospel Sa Fàbrica de Músics.