Es començarà a cobrar quan l’ordenança s’hagi aprovat i es compri una màquina per vendre els tiquets. | Gemma Andreu

TW
0

Entrar al Centre d'Art i Història Hernández Sanz, a Ca n'Oliver, costarà cinc euros a la temporada turística, és a dir, entre 1 de maig i 31 d'octubre.

La resta dels mesos serà gratuïta, igual que tots els diumenges de l'any (per facilitar que els residents puguin veure les exposicions temporals sense pagar) i els dies 18 de maig, Dia dels Museus, i 5 octubre, aniversari de l'adquisició de l'espai. Així ho estableix l'ordenança que demà votarà el ple de l'Ajuntament de Maó.

L'ordenança estableix nombroses bonificacions del 100 i del 50 per cent, per a col·lectius com a fillets, majors, entitats que ho demanin prèviament, escoles, investigadors, aturats, famílies nombroses, entre molts altres.

El regidor Héctor Pons comenta que també es fixa una bonificació del 25 per cent, proposada per Ciudadanos de Menorca, per a visites pactades amb operadors turístics o similars. L'ordenança contempla l'opció d'establir abonaments conjunts amb altres espais culturals de Maó.

L'ordenança inclou a més el preu del lloguer d'espais de Ca n'Oliver com la sala d'actes (30 euros l'hora), el pati interior (20 euros) o el conjunt de l'immoble (60 euros). També es fixen uns drets de reproducció d'imatges del Centre d'Art i el percentatge que s'obtindrà de la venda de productes a l'espai (10 per cent).

Pons explica que es començarà a cobrar entrada quan l'ordenança estigui aprovada i s'hagi adquirit una màquina per fer-ho possible.