El grup Las Damas va actuar ahir capvespre a la Plaça Constitució, precedint la de Joana Pons i ses Guitarres | Javier Coll

TW
3

El Festival de Música Tradicional Popular de Menorca ha acomiadat amb èxit la seva cinquena edició després que, al llarg de dos caps de setmana, unes 1.500 persones hagin passat per les diferents actuacions i propostes incloses al programa. Una xifra que s'iguala a la d'anys anteriors, cosa que satisfà els organitzadors.

I és que el M-Sona es presentava enguany amb algunes novetats, com per exemple, la ubicació de l'escenari a la Plaça Constitució, un fet que «ens ha donat més visibilitat i ha permès tenir la plasticitat de la façana de l'Ajuntament». Perquè, com recorda José Manuel García, des de l'entitat organitzadora, el Grup de Música i Ball Tradicional es Bastió de s'Illa, en anys anteriors «havíem estat al port i també a la Plaça Conquesta», dos espais que queden un poc més amagats.

La valoració positiva fa que «ja estem pensant en l'edició de l'any que ve», en la qual previsiblement es repetiran iniciatives com la fusió amb la gastronomia. Els dos tasts que s'han fet amb Fra Roger, as Migjorn Gran i a Maó, han «tingut èxit, s'han servit pràcticament totes les racions preparades».

García destaca «moments emotius com la menció a Natàlia Sans, en què hi va haver retrobaments després de molts anys», i també les actuacions incloses al festival i que han comptat amb la «col·laboració voluntària i especialment interessada dels grups, que han volgut contribuir a donar difusió a la cultura de Menorca». Igualment, García agraeix la confiança de «cada vegada més empreses i les institucions que entenen la importància del festival».

En aquest sentit, valora l'entrada al festival de pobles com Sant Lluís. «No sabíem com aniria, i la gent ens ha rebut molt bé», conclou.