La nit d'aquest divendres, a Maó | I.P.D.R.

TW
0

El món 'Star Wars' es va fer ben present aquest divendres vespre a la plaça de la Conquesta de Maó, on la Banda de Música des Migjorn va oferir la seva segona actuació, després de la de dijous al camp de futbol de Los Pinos, d'Alaior. Dues nits en què la formació que dirigeix Isaac Mascaró ha transportat el públic a unes altres dimensions, amb un espectacle que va més enllà de la música.

I és que, en els darrers anys, les bandes de l'Illa s'estan endinsant en espectacles multidisciplinars, fent que la música instrumental, que abans es presentava com element únic en les actuacions, es combini amb altres propostes. És així com la Banda des Migjorn incorpora la veu i també una escenografia i unes ambientacions per oferir experiències més completes.

En aquesta ocasió, la banda migjornera, que assoleix una impactant interpretació musical, es presenta acompanyada de personatges de «La guerra de les galàxies» que interactuen amb el públic baixant de l'escenari i fent més partícips els presents. Així, protagonitzen algun diàleg de les pel·lícules de George Lucas.
Això ha implicat la manya dels propis músics per crear els androides R2-D2 i C-3PO, i la combinació amb disfresses facilitades pel grup dels Esclatassangs que participà a la rua de carnaval de Maó.


'In crescendo'

A mesura que avança l'espectacle aquest guanya en intensitat. Ja a la segona part, s'exploren altres bandes sonores, com la de «Kill Bill», i Andrés Robles dóna vida a l'«Eloise» de Barry Ryan o a «Music» de John Miles.

Un dels plats forts de la nit arriba amb la música de Tina Turner, un personatge que pren vida amb Mamen Carreras, amb una interpretació de grans èxits com ara l'immortal «Simply the best» o la genial «Proud Mary».

Tot plegat constitueix un espectacle total. Les següents aturades del muntatge seran dilluns al camp de futbol des Migjorn Gran (en el concert ajornat de dijous pels efectes del vent sobre l'escenari i l'equipament tècnic), dimecres al camp de futbol des Castell, i el dijous dia 21 a la fortalesa de la Mola.