L’ambient va estar força animat, tant al carrer com als espais on es van fer els diferents espectacles | Maite Carles

TW
4

Passejar pel centre antic de Ciutadella es va convertir la nit d'aquest dissabte en una experiència cultural, per la confluència de disciplines com la pintura, el teatre, la dansa o la música, en la Diada d'Estiu de Cultura.

Després de les primeres activitats de divendres, amb la projecció de curtmetratges del Festival Internacional de Cinema de Menorca, el concert d'Àngel Gómez i el actes del VI Menorca International Oriental Dance Festival, destacats artistes van atreure aquest dissabte l'interès a l'illeta formada pels carrers del Santíssim, del Seminari i la placeta del Roser. Allà, cada un va pintar una cadira menorquina, amb dissenys i temàtiques diferents, mentre la gent els envoltava encuriosits per observar les seves tècniques pictòriques.

Mentre els artistes anaven pintant, als terrats del Centre Municipal d'Art, al de l'Hotel Tres Sants i al del nombre 16 del Carrer des Forn s'hi van representar els espectacles de dansa de les companyies Art en Moviment i Vuelta i Vuelta, i de Joan Taltavull i Ricard Triay.

Abans, davant la Catedral, Cristian Blanxer havia fet una demostració de live painting, a l'Umbracle de Venus la companyia Contes de l'Arpa havia ofert un canta-contes, i el Grup de Teatre de Sant Miquel va fer un taller de teatre infantil a Santa Clara.

La Diada d'Estiu de Cultura va acabar amb l'actuació de Clara Gorries i Martí Genestar.