Els premiats van pujar a l’escenari, on van pronunciar unes paraules d’agraïment per la distinció obtinguda | Gemma Andreu

TW
0

El ciutadellenc Macià Florit ha obtingut el segon premi en la categoria d'escriptura del certamen Art Jove 2016, «Homes i dones escriuen en lila». Un concurs del que es va fer l'acte del lliurament de premis ahir vespre, al teatre de l'Orfeó Maonès.

L'Institut Balear dela Joventut, del Govern balear, va entregar a Maó els premis de dues de les vuit categories que conformen el certamen Art Jove, dirigit a artistes residents o nascuts a l'arxipèlag i que tenguin entre 16 i 35 anys, amb l'objectiu de fomentar i potenciar la creativitat artística. A més, i per tal de descentralitzar el concurs i animar a la participació a joves de tot Balears, s'organitzen mostres i actes a totes les Illes, com ahir a Menorca.

Art Jove consta de dues categories dedicades a l'escriptura, «Cròniques del Sud», i «Homes i dones escriuen en lila», i els dos primers premis han estat per a Lluís Gené Gil, pel text titulat «Àfrica en construcció», i Laura Gost, per l'«Escriptora de contes», respectivament.

En la primera categoria, el jurat a declarat desert el segon premi, mentre que en la segona, el segon premi ha estat pel jove menorquí, pel relat que duu per títol «El Club», del que s'ha valorat la seva «originalitat i qualitat, així com la mirada cínica i gens condescendent, amb la que retrata la realitat de la vida de les dones a partir de la mort del seu marit».

A més, dins de la categoria de «Homes i dones escriuen en lila» s'han concedit dues mencions. Han estat per a «Les paraules de Berta», de la mallorquina Alba Ibáñez, i per a «Totes les Penèlopes», de Sebastià Portell.

L'acte de lliurament va comptar amb la presència dels guanyadors i de finalistes, així com de membres del jurat d'ambdues categories. Iamb ells, el conseller insular de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, el director IBJove, Joan Ferrà, el director general de Cooperació, Toni Servera, el director insular de Joventut, José Carbonell, i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach.

«Cròniques del Sud» cercava reportatges o articles sobre testimonis de la feina altruista de joves arreu del món en el camp de la cooperació, mentre que «Homes i dones escriuen en lila» convidava a la reflexió sobre la igualtat de sexes i la violència masclista.