Cartell del concert

TW
2

Menorca farà sonar la seva veu, la nit del 14 de gener, al Teatre Principal de Maó. Serà amb la gran gala musical que ha preparat «Es Diari», en el marc del seu 75 aniversari. I ho fa amb un cartell de luxe, amb artistes de primera línia i, fins i tot, de trajectòria en l'àmbit internacional.

«Música per a una celebració: 75 anys donant veu a Menorca» és el títol d'aquesta gala prèvia a la festivitat de Sant Antoni, i per a la qual s'ha aconseguit reunir un grup d'artistes d'autèntic privilegi, començant per dos magnífics pianistes com són Marco Mezquida i Suso González, i el saxofonista Xavier Larsson, qui, tot i la seva joventut, acumula un bon nombre de premis i reconeixements, tant a certàmens d'Espanya, com també d'abast internacional.

L'apartat instrumental el completa un músic i guitarrista de qualitat contrastada com és Pere Arguimbau, i els acompanyaran dos cantants. Hi serà una de les veus més destacades de Menorca, la soprano Maria Camps, així com la de Shanti Gordi, qui acaba de demostrar davant tota Espanya, al programa La Voz, no només la seva excel·lent qualitat vocal, sinó també el seu domini del piano.

El cartell es completa amb un ballarí de primer nivell com és Joan Taltavull, qui s'encarregarà també de conduir la vetllada. Un fet que garanteix que serà una nit amena, divertida i molt rica musical i artísticament.
nit fresca i de qualitat

La coordinació de l'espectacle va a càrrec de la mateixa Maria Camps, gran coneixedora del panorama cultural i artístic de Menorca. La soprano alaiorenca assegura que «és tot un luxe poder reunir aquests músics, gràcies a l'esforç que fa «Es Diari», i avança que «la música serà el conductor de la vetllada, tot i que no es tracta d'un concert, sinó d'una gala amb actuacions musicals, ja que també hi haurà moments per recordar la trajectòria del rotatiu més antic de Menorca.

«Serà un esdeveniment dinàmic i molt fresc», combinant duets, tercets i, fins i tot, amb tots els artistes a l'escenari, amb un repertori molt variat, «des de swing i estàndards de jazz a música clàssica i, també, amb alguna cosa de Piazzola, de The Beatles o Leonard Cohen». I ho completaran diferents projeccions audiovisuals, per recordar la història de MENORCA l «Es Diari», donant especial protagonisme a les persones que han fet i segueixen fent possible, cada dia, que el diari de tots els menorquins sigui al carrer per apropar l'actualitat de l'Illa als lectors, de la manera més plural i independent.

Aquesta gala esdevé tot un repte per a la família d'«Es Diari», que vol compartir amb tots els menorquins un espectacle de primer ordre. Perquè sigui així, s'han fixat unes entrades a preus populars de 10 euros a platea i de 8 euros a la resta de localitats per als subscriptors, i de 12 i 10 euros per al públic general.

L'esdeveniment compta amb l'estaló de l'Ajuntament de Maó i del Teatre Principal, que se sumen, d'aquesta manera, a la commemoració dels 75 anys d'aquest rotatiu. I també ho fan Coca-Cola i Acústic Menorca, que hi participen, igualment, com a col·laboradors.

A la gala s'anunciaran els Premis Protagonistas de la Vida Menorquina

Durant la vetllada hi haurà diverses intervencions i s'anunciaran, a més, els guanyadors dels Premis Protagonistas de la Vida Menorquina, que «Es Diari» concedeix cada any a persones, entitats o empreses que destaquen en els àmbits socio-polític, econòmic, cultural i esportiu.

Cal incidir en què durant la nit es farà l'anunci, no el lliurament dels premis, que tindrà lloc durant el Sopar de Sant Antoni, l'acte que cada any reuneix una important representació de la societat menorquina. Una cita que, com és habitual, es celebrarà en la vigília de la Diada de Menorca, la nit del dilluns, 16 de gener.