Els artistes enllesteixen un concert especial per a ells | Josep Bagur Gomila

TW
0

Aquest divendres, la parròquia des Migjorn Gran acollirà un d'aquells esdeveniments que un no es pot perdre. És el concert benèfic que protagonitzaran el baríton Joan Pons i el guitarrista David Russell, tots dos amb una estreta vinculació amb el poble, fet que confereix a l'esdeveniment un món d'emocions.

Músic i cantant estan preparant la cita amb assajos diaris a casa del segon, a Ciutadella, i avui faran proves a la mateixa església de Sant Cristòfol, on a les 21 hores, començarà el concert. «Demà li agafarem el to a l'església i hem de provar la microfonia perquè se senti bé a la plaça», diu Russell, qui no dubta en destacar el privilegi de «tocar amb Joan Pons, una figura mundial, un personatge molt important». I afegeix que «està sent preciós, quan l'estic acompanyant estic emocionat i gaudesc del que ell fa».

Per la seva part, el menorquí també destaca la qualitat del guitarrista. «Dóna gust assajar amb en David, és un gran guitarrista, un gran mestre, i molt professional, tot d'una ens hem entès; és un plaer i estic molt il·lusionat». De fet, «he tingut molta sort en la meva carrera, perquè sempre he cantat amb grans directors i grans orquestres», apunta, situant a Russell en aquest nivell.

A flor de pell

Tant un com l'altre coincideixen quan admeten que aquest «és un concert molt especial», perquè, com apunta Russell, «ens fa il·lusió cantar i tocar as Migjorn, tothom al poble ens diu que ho estan esperant. Però també, perquè servirà per ajudar dues associacions que lluiten contra el càncer (Aspanob i Alba), i serà preciós».

I és que, com explica el baríton, han preparat un «repertori amb cançons que has de fer amb el cor, amb dolçor, per posar els sentiments a flor de pell, perquè arribi a la gent el que expressa el text».

Russell, que ha fet els arranjaments per a guitarra dels temes, avança que faran «un parell de cançons populars sud-americanes obres del compositor mallorquí, Antoni Parera (amb qui Pons ha enregistrat alguns treballs), o «A vucchella» de Tosti, una cançó napolitana preciosa que ja li he vist cantar i m'il·lusiona tocar amb ell». I no faltaran «Sa balada d'en Lucas» i «Escolta es vent».

Durant el concert s'alternaran temes només per a guitarra i d'altres en què compartiran escenari. «En la majoria de concerts toc tot sol i aquí serà diferent i amb en Joan. Al principi no sabia si podria acompanyar-lo, perquè mai he acompanyat un cantant d'aquesta talla».

No hi ha dubte, però, que el repertori guanyarà intensitat emocional pel fet de ser Es Migjorn Gran qui aculli el concert. «Serà molt especial, per en Joan, que té arrels migjorneres, i per jo, perquè Es Migjorn és el meu poble, encara que visqui a fora», expressà el músic, declarat Fill Adoptiu de la localitat el maig de 2003, qui és a Menorca aprofitant els dies que té entre la gira que acaba de tancar als Estats Units i les actuacions que farà les properes setmanes per Albacete i Alemanya, passant també per Vigo on el 26 de maig rebrà la medalla a l'Excel·lència del Rotary Club Vigo, abans de tornar a continent americà.

Aquest concert benèfic és molt esperat, no només al poble, sinó a tota Menorca. I es constata amb el fet que s'han esgotat les entrades per a les més de 300 localitats a l'interior de l'església. Això ha fet que l'organització hagi decidit col·locar una pantalla gegant a l'exterior, cosa que serà possible gràcies a la contribució que ha fet l'Obra Social la Caixa. Per part seva, l'Ajuntament s'encarrega de col·locar-hi cadires, perquè ningú es perdi aquest esdeveniment tan especial.